Menesztették Ambros Martínt az orosz csapat éléről

2020.12.16. 09:09
Az Orosz Kézilabda-szövetség menesztette Ambros Martín szövetségi kapitányt, mert a női válogatott lemaradt az elődöntőről a dániai Európa-bajnokságon – írja az MTI.

Az olimpiai bajnok csapat kedden 30–23-ra kikapott a dánoktól, pedig már döntetlen is elég lett volna számára a legjobb négy közé kerüléshez.

Szergej Siskarjov, a szövetség elnöke a gyorsan meghozott döntést illetően jelezte, sokba fog nekik kerülni a – korábban a Győri Audi ETO KC-t és a magyar válogatottat is irányító – spanyol tréner idő előtti elküldése, de ki fogják fizetni, ami jár. Hozzátette: ez elég nagy összeg, amit inkább az utánpótlásra fordítana, ugyanakkor a megoldást keresi, és nem a pénzzel törődik, így nem lesz akadálya a szerződésbontásnak.

A szövetség tekintélyes veszteséget fog elkönyvelni, de készen állunk arra, hogy teljesítsük a kötelezettségeinket, kifizessük a bánatpénzt és megköszönjük neki a munkáját

– mondta az orosz hírügynökségnek Siskarjov.

A szövetségi vezető szerint a dánoktól elszenvedett vereségért a szövetségi kapitány tehető leginkább felelőssé.

Nagyszerű csapatunk van, de megint egyfajta bizonytalanságot láttam a pályán

– tette hozzá. 

Egyértelműen csalódást okozott pszichológiai, taktikai szempontból és a motivációt illetően is, különösen az utolsó időkérésnél. Azzal, hogy spanyolra váltott, húzott egy vonalat az együttműködésünkben

– indokolta a gyors döntést az elnök.

Az oroszok pénteken még játszanak a hollandokkal az ötödik helyért, de azon a mérkőzésen már nem Martín lesz a kapitány.