A vírus miatt marad le a vb-ről a magyar válogatott kézilabdázó

000 1O60DM
2021.01.05. 09:40
A Magyar Kézilabda-szövetség a hivatalos honlapján közölte, hogy Ligetvári Patrik nem utazhat el a magyar válogatottal a jövő héten kezdődő egyiptomi világbajnokságra.

A Telekom Veszprém kézilabdázója korábban átesett a koronavírus-fertőzésen, a jelenlegi vizsgálati eredményei alapján pedig nem kapta meg a visszatéréshez szükséges orvosi engedélyt, így biztosan kihagyja a világbajnokságot.

A tornát január 13. és 31. között rendezik meg, a mieink csoportjában szerepel Németország, Uruguay és a Zöld-foki-szigetek is.

A válogatottat érintő hír, hogy Szlovákia nemzeti együttesénél több játékos is pozitív vírustesztet produkált, így elmarad a péntekre tervezett Magyarország–Szlovákia felkészülési mérkőzés.

Sajnáljuk, hogy nem tudunk pályára lépni pénteken, hiszen fontos része lett volna a világbajnoki felkészülésnek a találkozó. Gyógyulást kívánunk az érintett szlovák kerettagoknak! Mi készülünk tovább, sajnos mérkőzést más ellenféllel szemben ilyen rövid idő alatt a válogatottak már lekötött találkozói és a Covid-szabályok miatt nem lehet szervezni, így az edzéseken egymás elleni mérkőzés is szerepel majd a programban. Mindezzel nem lehet tökéletesen modellezni egy nemzetközi mérkőzést, de el kell fogadnunk a helyzetet, a fő célunk, hogy jól szerepeljünk az egyiptomi világbajnokságon.

– fogalmazott az MKSZ honlapjának Gulyás István szövetségi kapitány.

A magyar férfiválogatott kerete:

  • Kapusok: BORBÉLY Ádám (Veszprémi KKFT), MIKLER Roland (MOL-Pick Szeged), SZÉKELY Márton (Telekom Veszprém)
  • Jobbszélsők: HORNYÁK Péter (Grundfos Tatabánya), RODRIGUEZ ALVAREZ Pedro (Balatonfüredi KSE)
  • Jobbátlövők: ANCSIN Gábor (Grundfos Tatabánya), BALOGH Zsolt (Grundfos Tatabánya), MÁTHÉ Dominik (Elverum, norvég)
  • Irányítók: GYŐRI Mátyás (Grundfos Tatabánya), HANUSZ Egon (Csurgói KK), LÉKAI Máté (Telekom Veszprém), NAGY Bence (Ferencváros)
  • Beállók: BÁNHIDI Bence (MOL-Pick Szeged), ROSTA Miklós (MOL-Pick Szeged), SIPOS Adrián (Grundfos Tatabánya), TOPIC Petar (Balatonfüredi KSE)
  • Balátlövők: BODÓ Richárd (MOL-Pick Szeged), SZITA Zoltán (Wisla Plock, lengyel)
  • Balszélsők: BÓKA Bendegúz (Balatonfüredi KSE), SUNAJKO Stefan (Grundfos Tatabánya)

A magyar válogatott csoportmérkőzései:
Január 15. 20:30: Magyarország–Zöld-foki-szigetek
Január 17. 20:30: Magyarország–Uruguay
Január 19. 20:30: Magyarország–Németország

(Borítókép: Jonathan Nackstrand / AFP)