„Nincs védelmünk” – 18-an fertőződtek meg a világbajnokság rajtja előtt

2021.01.12. 13:49

Az aftenposten.no beszámolója szerint rendkívül nehéz helyzetbe került az amerikai férfi kézilabda-válogatott a szerdán rajtoló világbajnokság előtt – csupán 12 játékos utazhatott el Egyiptomba.

Az együttest a korábbi norvég kapitány, Robert Hedin vezeti, ő erősítette meg az oldalnak, hogy ő, valamint 18 játékos koronavírustesztje lett pozitív, mielőtt elindultak volna az egyiptomi világbajnokságra.

Az amerikai együttes Dániában készült a megméretésre, amelyen elsőként csütörtökön Ausztria, majd szombaton Norvégia legjobbjaival csap össze.

A BRAZILOKAT IS ELÉRTE A VÍRUS

A brazilokat is sújtotta a vírus, egy játékos és négy stábtag fertőződött meg a Portugáliában készülő gárdánál. A dél-amerikai válogatott pénteken Spanyolország ellen kezdi meg a világbajnoki szereplését.

Hihetetlenül nehéz helyzet

– mondta a Dániában ragadt svéd kapitány a norvég oldalnak.

Tizenkét játékost küldtünk Egyiptomba szerdán. Nincs védelmünk – ugyanakkor van kapusunk

– tette hozzá Hedin.

A kapitány addig nem tud a csapattal tartani, amíg nem produkál negatív tesztet. Elmondása szerint folyamatosan vizsgálták a játékosokat, úgy gondolják, hogy valaki olyan hozhatta be a fertőzést, aki az Egyesült Államokból érkezett a csapathoz, de ezt megerősíteni nem tudta.

A svéd szakember elmondása szerint több játékos is sírva vette tudomásul a pozitív eredményét.

Az Egyesült Államok válogatottja legutóbb a 2001-es világbajnokságon szerepelt, eddig mind a 25 mérkőzését elveszítette a viadalon. Most igyekeznek feléleszteni a sportágat, hogy a 2024-es párizsi és a 2028-as Los Angeles-i olimpiára kvalifikálni tudjanak.

Az amerikai keret tagja a Gyöngyös kapusa, Merkovszki Pál is. Arról, hogy érintett-e, nincs információ.

A magyar válogatott csoportellenfelénél, a Zöld-foki-szigeteknél hét játékosnál mutatták ki a fertőzést. Az együttes felfüggesztette a felkészülését a tornára.