Mikler Roland: Soha életemben nem volt még hasonlóban részem

000 8YU9PQ
2021.01.15. 23:17
Győzelemmel mutatkozott be az egyiptomi világbajnokságon a magyar férfi kézilabda-válogatott, Gulyás István együttese a koronavírus-járvány által megtizedelt Zöld-foki-szigeteket győzte le 34–27-re a nyitómeccsen. Így látták a találkozót a főszereplők.

Nem volt összeszokott a csapatunk, hiányoztak az elmaradt edzőmeccsek. Nehéz a helyzet, régen játszottunk, egy kicsit döcögős az egész, tipikus első mérkőzés volt. Az ellenfelet nem rossz, nem ügyetlen játékosok alkotják, jól tudnak kézilabdázni, időnként jól olvasták a játékunkat. Számítottunk rá, hogy nehéz lesz az első meccsünk

– nyilatkozta a szövetségi kapitány a mérkőzést közvetítő M4 Sporton.

Hozzátette, ezúttal azon kézilabdázók léptek pályára magyar színekben, akiknek van koronavírus-antitest a szervezetükben. 

„Próbáltunk a biztonságra is figyelni, mert nem lehettünk biztosak abban, hogy az ellenfélnél nincs fertőző játékos.

Uruguay ellen cél a további fejlődés, a gyorsulás és a távolságok megtalálása” – szögezte le Gulyás.

Mikler Roland, a csapat kapusa így értékelt: 

„Soha nem volt még részem ekkora bizonytalanságban a profi pályafutásom során, még a meccs előtt egy órával is sötétben tapogatóztunk, akkor derült ki a számunkra, hogy kik lesznek az ellenfél keretében.

Nehéz kezdés volt, ennek ellenére büszke vagyok a csapatra, mert hoztuk a kötelező győzelmet. Persze voltak hibák, de ha megfelelően fel tudunk készülni, és tudjuk, hogy ki ellen lépünk pályára, akkor ezeket a folytatásra ki lehet küszöbölni.”

A meccs legjobbjának megválasztott Ancsin Gábor szerint is a megszerzett két pont a legfontosabb. „Nagyon jó volt végre újra pályán lenni és meccset játszani. A koronavírus sajnos gyakorlatilag az egész felkészülésünket keresztülhúzta, elmaradtak az edzőmeccseink a szlovákok ellen, majd most, 

a Zöld-foki-szigetek ellen is hiába videóztunk, azok közül a játékosok közül, akiket megfigyeltünk, szinte senki nem játszott, mert pozitív tesztet produkált.

A lényeg viszont a két pont, és hogy megúsztuk sérülés nélkül, remélhetőleg továbbra is mindenki egészséges marad, és akkor fejlődhetünk tovább.”

(Borítókép: Anne-Christine Poujoulat/AFP)