Sértegetni kezdték a németek sztárját a magyarok elleni vereség után

2021.01.21. 14:53
Közösségi oldalán kapott sértő kommenteket és üzeneteket Hendrik Pekeler, a THW Kiel 29 éves beállója.

A magyar válogatott kedden 29–28-ra győzte le a németeket, ezzel százszázalékos mérleggel lépett tovább a férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjébe. A német együttesből többen hiányoznak a koronavírus-járvány miatt, jó néhányan lemondták korábban a szereplést.

Pekeler most olyan üzeneteket kapott, hogy a Kielben bezzeg játszik, és a Bajnokok Ligájában sem okoz neki gondot a szereplés, a válogatottat pedig cserben hagyta.

Decemberben Pekeler személyesen jelezte Alfred Gislason német szövetségi kapitánynak, hogy a pandémia miatt családapaként nem hagyhatja egyedül több hétig feleségét és lányait, ezért nem szeretne elutazni Egyiptomba. A 61 éves izlandi szakember megértette és elfogadta a játékos döntését.

Pekelernek elege lett a sok sértegető üzenetből, és nyilvánosságra hozta az esetet.

A fiatalember bocsánatot kért tőlem, ezért eltávolítottam a sztorit. Remélem, hogy ez (és a többi tegnapi üzenet) intő jel. Csak mert „névtelenek” vagytok az interneten, nem fogom engedni, hogy megbántsatok

– írta a közösségi oldalán.

A Bajnokok Ligája-győztes kézilabdázó figyelemmel követi a világbajnokságot, de a németek teljesítményéről nem kíván véleményt formálni.