Gulyás István: Látszik a játékosokon, hogy éhesek a sikerre

000 8ZA8BY
2021.01.22. 13:59
A magyar férfikézilabda-válogatott csütörtök este 29–23-ra legyőzte Brazíliát első középdöntős mérkőzésén, így továbbra is hibátlan a tornán és vezeti a csoportját. A találkozó másnapján Gulyás István szövetségi kapitány mellett a szakmai stábból Nagy László, a játékosok közül pedig Sipos Adrián és Bodó Richárd válaszolt az újságírók kérdéseire az online sajtótájékoztatón.

„Rendben volt a brazilok elleni meccs, főleg védekezésben mutattunk kiemelkedő dolgokat, de a szélsőjátékunkat is dicséret illeti. Nagyon jó volt látni és azt érezni a fiúkon az elszántságot, és hogy helyén kezelték a győzelmet. 

Saját magukkal szemben is nagyok az elvárásai, éheznek a sikerre, ezt a fajta mentalitást pedig minden edző szívesen tapasztalja.

A lengyelek elleni is erre lesz szükség, akiknek jó csapatuk van, a tavalyi Európa-bajnoki korai kiesésükből nem lehet kiindulni. A spanyolok épphogy megverték őket, mentálisan és fizikálisan is jó állapotban vannak, így nehéz meccsre számítok, de természetesen folytatni szeretnénk a jó sorozatunkat.”

Már csak azért is lenne fontos mindez, 

hiszen egy esetleges győzelemmel a magyar válogatott matematikailag is biztosítaná helyét a negyeddöntőőben, 

és a spanyolok elleni utolsó mérkőzésen már a döntetlennel is csoportelsőként zárná a középdöntőt.

„Hasonló utat járnak be a lengyelek, mint mi, náluk is csapatépítés zajlik már egy ideje, de nekünk csak magunkra kell koncentrálnunk és minden energiánkat mozgósítani a sikerért” – fogalmazott Nagy László, aki szokásához híven egy kis érdekességgel megint szolgált a rendezéssel kapcsolatban.

Szerencsére a körülményekkel és a szállással az új helyszínen eddig minden rendben van, viszont a brazilok elleni meccsre eredetileg egy dán játékvezetői páros volt kijelölve, tartaléknak pedig egy norvég. Ehhez képest végül egy svájci duó vezette, akik előzetesen rajta sem voltak a listán, de hát már korábban is mondtam, hogy itt minden megtörténhet, megszoktuk a meglepetéseket.

Bodó Richárd, a válogatott balátlövője érthetően elégedett a csapat eddigi teljesítményével. „Meccsről meccsre jobb teljesítményt nyújtunk, a németek elleni győzelem óriási pluszt adott a csapatnak, ráadásul utólag, a videós elemzésen láttuk, hogy a szélsőinket szinte alig használtuk ellenük. A brazilok ellen szerencsére ezen a téren sem volt probléma, 

a lengyelek ellen is hasonló elszántságra és ugyanerre a küzdőszellemre lesz szükségünk,

akkor biztos vagyok benne, hogy újra örömet szerezhetünk magunknak és Magyarországnak.”

A negyeddöntőbe való továbbjutás szempontjából kulcsfontosságú szombati, Lengyelország elleni meccsről Sipos Adrián így nyilatkozott: „Minden meccsen van rajtunk egy kis teher, de azt tudni kell kezelni, és szerencsére eddig ezzel nagyszerűen birkózott meg a csapat.

Fizikálisan teljesen rendben vagyunk, mentálisan egy kissé a monotonitásba bele lehet fáradni, de egész decemberben és januárban azért edzettünk, hogy minél jobb teljesítményt nyújtsunk a világbajnokságon, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy a lengyelek elleni találkozón is mindenki a maximumot próbálja majd kihozni magából.

Márpedig akkor nagyon jók az esélyeink a győzelemre!”

A Magyarország–Lengyelország mérkőzés szombaton 18.00 órakor kezdődik.

(Borítókép: Khaled Elfiqi/AFP)