A Szeged ismét legyőzte a 2019-es BL-győztest

szeged
2021.02.18. 20:37
A Mol-Pick Szeged házigazdaként 34–33-ra legyőzte az északmacedón Vardar Szkopje csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójából csütörtökre halasztott mérkőzésen.

A két csapat vasárnapi meccsét 28–26-ra nyerték a szegediek Szkopjéban.

A hazaiak keretéből az Achilles-ín-sérüléssel bajlódó horvát jobbátlövő, Luka Stepancic hiányzott. A tavalyi év legjobb kézilabdázójának éppen csütörtökön megválasztott beálló, Bánhidi Bence a kispadról nézte végig a találkozót, de ujjsérülése miatt nem lépett, és a hírek szerint körülbelül négy hétig nem is léphet pályára. A csoportban sereghajtó vendégektől Borko Risztovszki hiányzott, Marko Vujin pedig szerdán távozott a klubtól.

Nyitott védekezéssel kezdett a Szeged, de ezzel csak az első öt percben gyűlt meg a baja a Vardarnak. A 13. percben az északmacedónok átvették a vezetést, majd horvát légiósaik, Ivan Cupic és Lovro Jotic vezérletével őrizték előnyüket. Juan Carlos Pastor szegedi vezetőedző kapust cserélt, majd a 22. percben időt kért, mert nem volt elégedett csapata védekezésével, amely azonban a folytatásban sem javult, ráadásul támadásban is egyre többet hibáztak a házigazdák. Háromgólos hátrányba került a Szeged, és az első félidőben hét találatig jutó Bodó Richárd remeklése ellenére 19–17-re vezetett a Vardar a szünetben.

Nagyot változott a játék képe a második félidő elején, a szegediek támadásban és védekezésben is javultak, és Dean Bombac irányításával egy 10–2-es sorozattal negyedórán belül tetemes előnybe kerültek (2721). Az északmacedónok kihasználták, hogy ellenfelüknek sok időt kellett emberhátrányban töltenie, egy 51-es szériával felzárkóztak, sőt négy perccel a vége előtt már csak 3130-ra vezetett a Szeged. A hajrában a hazaiaknak Mikler Roland védéseire alapozva sikerült megőrizniük minimális előnyüket.

A mezőny legeredményesebb játékosa Ivan Cupic volt kilenc góllal, a szegedieknél Bodó Richárd hét, Bogdan Radivojevic hat alkalommal talált be. Mikler nyolc, a vendégeknél Robin Cantegrel 13 védéssel zárt.

A két csapat 12. egymás elleni tétmeccsén két döntetlen és hat macedón siker mellett a szegediek negyedszer győztek.

Az öt győzelemmel és öt vereséggel az A-csoport ötödik helyén álló Mol-Pick Szeged jövő csütörtökön a lengyel Lomza Vive Kielce csapatát fogadja a BL csoportkörében, a nyolc sikerrel, egy döntetlennel és három vereséggel a B-csoportban második helyezett Telekom Veszprém pedig ugyanazon a napon a horvát PPD Zagreb otthonában lép pályára.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT, A 3. FORDULÓBÓL ELHALASZTOTT MÉRKŐZÉS
Mol-Pick Szeged – Vardar Szkopje (északmacedón) 3433 (1719)

lövések/gólok: 52/34, illetve 49/33

gólok hétméteresből: 6/6, illetve 5/5

kiállítások: 12, illetve 6 perc

(MTI)

Borítókép: MTI/EPA/Georgi Licovszki