Hoppá! Elhagyja a PSG-t a világ legjobbja, és hazatér

000 8XV3DQ
2021.02.18. 15:53
Csütörtök reggel járta körbe a nemzetközi sportsajtót a hír, hogy Mikkel Hansen hazatér – az Aalborg délután hivatalos honlapján erősítette meg: a dán válogatott kézilabdázó a Paris Saint-Germaint elhagyva igazol a klubhoz.

Mikkel Hansen 2012-ben szerződött a Köbenhavntől a PSG-hez, amellyel azóta hétszeres francia bajnok lett, a Bajnokok Ligájában pedig az elmúlt években rendszeresen az esélyesek közé sorolták a párizsi együttest – igaz, megnyerni eddig nem tudta a sorozatot, de a négyes döntőben az elmúlt négy kiírásból háromszor is szerepelt.

A 33 éves átlövő rendre bebizonyítja, hogy az életkor csak egy szám:

a januári egyiptomi világbajnokságon aranyéremre vezette a dán válogatottat, ráadásul megválasztották a torna legértékesebb játékosának (MVP).

Nem kis teljesítmény, és nem először Hansentől: két évvel ezelőtt is vb-címig vezette Dániát, és akkor is MVP lett. A nemzetközi szövetség (IHF) már háromszor választotta meg a világ legjobbjának.

A sajtóhírek igaznak bizonyultak, az Aalborg csütörtök délután bejelentette, hogy 2022-ben Mikkel Hansen hazatér, tíz év után elhagyja a PSG-t.

Alig várom, hogy visszatérjek a dán kézilabdába. Az Aalborg egy izgalmas klub, amelynek már vannak nemzetközi eredményei is. Nagy ambícióim vannak, és hiszek benne, hogy segíthetem a csapatot abban, hogy a következő szintre lépjen – mondta Mikkel Hansen az Aalborg közleményében.

A 33 éves játékos jövő nyáron (párizsi szerződése lejártával) csatlakozik a dán bajnokhoz, mellyel három évre szóló szerződést kötött.

(Borítókép: Mikkel Hansen. Fotó: Ina Fassbender / AFP)