Elkezdték befedni a népligeti kézilabdacsarnokot

DJI 0130
2021.03.04. 13:18

Ütemterv szerint halad a népligeti kézilabdacsarnok építése, a tetőszerkezeti elemek már a helyükön, elkezdték befedni a létesítményt, amely Európa legnagyobb kézilabdacsarnoka lesz. Itt rendezik majd a 2022-es magyar–szlovák közös rendezésű férfi kontinenstorna döntőjét is.

Az Eb-re már elindult a jegyértékesítés, a szervezők élményprogramokkal is készülnek.

A 20 ezer fő befogadására alkalmas csarnokban továbbá kosár- és röplabda-, jégkorong-, tenisz- és korcsolya-, de még bizonyos lovas- és motorosversenyeket is rendezhetnek majd.

Kézilabdacsarnok - 2021.03.03.

Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztos korábban azt mondta, hogy az aréna üzemeltetése egyetlen fillérjébe sem kerül majd az adófizetőknek.

Egy huszonegyedik századi, modern, a világ bármely pontján helytálló multifunkcionális arénát fogunk felépíteni, ami kitűnően alkalmas lesz nemzetközi és hazai sporteseményekre, kulturális eseményekre, koncertekre. Tehát biztos, hogy itt is egy olyan épületet kell felhúzni, ami utána megáll a lábán, és a működtetése, az üzemeltetése egyetlen fillérjébe sem kerülhet a magyar adófizetőknek, a magyar költségvetésnek

– mondta Fürjes a Sport TV műsorában még 2019 tavaszán.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tavaly július végén jelentette be, hogy a létesítmény a Ferencváros tulajdonába kerül majd, ám fontos, hogy kötnek egy megállapodást az egyesülettel arról, hogy a csarnokban meghatározott számban elsőbbsége van az állam, illetve a nemzeti válogatottak rendezvényeinek.

A 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság január 14-én kezdődik majd. Budapesten kívül Debrecenben és Szegeden, illetve Kassán és Pozsonyban rendeznek mérkőzéseket. 

(Borítókép: Gerencsér Tamás / Index)