Tizenhét gólos előnyben a Győr a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében

2021.03.07. 16:28
A címvédő Győri Audi ETO KC 37–20-ra győzött a német SG BBM Bietigheim vendégeként a női kézilabda-Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén vasárnap Ludwigsburgban.

A hazaiaktól Emily Stang Sando és Trine Ostergaard, a vendégek közül pedig Puhalák Szidónia hiányzott.

Kiváló védekezéssel és kapusteljesítménnyel kezdett a Győr, amely 4–0-ra ellépett, és nyolc perc után kapott először gólt.

A Bietigheim időkérése után sem változott a játék képe, a győriek a 17. percben már tíz találattal vezettek (2–12). Ezután támadásban valamivel hatékonyabbá váltak a németek, ennek ellenére az ETO  Stine Oftedal irányításával  megőrizte a tízgólos különbséget a szünetig.

Az elsőhöz hasonlóan kezdődött a második félidő is, az ETO három gólt szerzett, ellenfele öt perc után lőtte az elsőt. A vártnál is fölényesebb vezetés tudatában becsúszott néhány hiba a vendégek játékába, ezt a Bietigheim egy 41-es sorozattal kihasználta, de a hazaiaknak ez volt az utolsó fellángolásuk a meccsen. Az utolsó tíz percen belül a továbbra is rendkívül gyorsan, hatékonyan kézilabdázó címvédő már 15 góllal jobban állt, és még ezt is tudta növelni a végéig.

A találkozón minden győri mezőnyjátékos szerzett legalább egy gólt, közülük a legeredményesebb Görbicz Anita és Veronica Kristiansen volt hat-hat találattal.

Silje Solberg 11, Laura Glauser pedig öt védéssel járult hozzá a vártnál is fölényesebb sikerhez.

A győriek a BL-ben rekordot jelentő, 52 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhetnek. Ebben az időszakban 45 győzelem és hét döntetlen a mérlegük. A párharc – formalitásnak tűnő – visszavágóját jövő szombaton rendezik, a továbbjutó a negyeddöntőben a Ferencvárossal vagy a montenegrói Buducnost Podgoricával találkozik.

Eredmény, nyolcaddöntő, első mérkőzés:

SG BBM Bietigheim (német)–Győri Audi ETO KC 20 37 (8 18)

lövések/gólok: 47/20, illetve 47/37

gólok hétméteresből: 3/2, illetve 6/6

kiállítások: 6, illetve 4 perc

(Borítókép: https://www.gyorietokc.hu)

(MTI)