Másodjára kicsit szorosabb siker a szlovákok ellen

kézi
2021.03.14. 16:50
A magyar férfi kézilabda-válogatott 36–26-ra legyőzte Szlovákia csapatát az Eurokupa negyedik fordulójában, vasárnap Győrben.

Az Eurokupában a jövő januári magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezősorozatában nem szereplő csapatok, azaz a rendező országok válogatottjai, valamint a legutóbbi kontinensviadal két döntőse, Spanyolország és Horvátország vesznek részt.

A magyar keretből Bodó Richárd, Bánhidi Bence, Balogh Zsolt, Borbély Ádám, Lékai Máté, Mikler Roland, Rosta Miklós, Rodríguez Álvarez Pedro, a szakmai stábból pedig a spanyol José María Rodríguez Vaquero hiányzott.

Ahogyan pénteken a 3015-re megnyert pozsonyi mérkőzésen, a magyarok ezúttal is jól kezdtek, és bár a hetedik percben még csak 64-re vezettek, ezt követően Győri Mátyás irányításával, remek védekezéssel nyolc és fél perc alatt egy hetes gólsorozattal elhúztak a szlovákoktól. Az első félidő hátralévő részében sokat cserélt a hazaiak szakmai stábja, ezért rendezetlenebbé, pontatlanabbá vált a csapat támadása és védekezése is, ezt kihasználva a vendégek Patrik Hruscak vezérletével a kilencgólos hátrányukat négyre csökkentették a szünetre.

A második félidőben már a hetedik percben időt kellett kérnie Gulyás István szövetségi kapitánynak, mert nem volt megfelelő a játékosok összpontosítása, ami mindkét kapu előtt hibákhoz vezetett, a szlovákok pedig 2221-re felzárkóztak. A folytatásban Topic Petar négy, majd Máthé Dominik két találatával ismét elléptek a magyarok (2822), akik ismét stabilizálták a védekezésüket, így innen már nem tudott visszakapaszkodni az ellenfél.

A mezőny legeredményesebb játékosa Patrik Hruscak volt kilenc góllal, magyar részről Máthé Dominik hét, Topic Petar, Győri Mátyás hat-hat, Ancsin Gábor és Sunajko Stefan öt-öt alkalommal talált be.

A két csapat 35. egymás elleni mérkőzésén öt szlovák győzelem és négy döntetlen mellett ez volt a 26. magyar siker.

EUROKUPA
4. FORDULÓ
Magyarország–Szlovákia 36–26 (19–15)

lövések/gólok: 49/36, illetve 52/26

gólok hétméteresből: 4/3, illetve 7/6

kiállítások: 6, illetve 8 perc

korábbi eredmények:

Szlovákia–Magyarország 15–30

Magyarország–Spanyolország 32–29

Horvátország–Magyarország 31–27

Horvátország–Spanyolország 31–28

Szlovákia–Spanyolország 18–30

Az állás: 1. Magyarország 6 pont/4 mérkőzés, 2. Horvátország 4/2, 3. Spanyolország 2/3, 4. Szlovákia 0/3

(MTI)

Borítókép: MTI/Krizsán Csaba