Nem okozott gondot a Veszprémnek a tartalékos Szeged legyőzése

Download
2021.03.21. 19:51
A címvédő Telekom Veszprém házigazdaként 27–23-ra legyőzte a tartalékos összeállításban játszó MOL-Pick Szegedet a férfi kézilabda NB I vasárnapi rangadóján.

A szegediektől Luka Stepancic, Nik Henigman és Bánhidi Bence sérülés, Bodó Richárd, Bogdan Radivojevic, Joan Canellas, Martin Stranovsky és Rosta Miklós betegség miatt hiányzott. 

Mivel a felnőtt keret tagjai közül csak kilenc játékos léphetett pályára, az utánpótlásból egészítették ki a csapatot.

Juan Carlos Pastor ezen a találkozón tért vissza együttese mellé a koronavírusos megbetegedését követően.

A hazaiaknál Nikolaj Markussen, Rasmus Lauge Schmidt, Manuel Strlek, Danyiil Siskarjov és Jorge Maqueda nem játszott.

Három veszprémi góllal kezdődött a meccs, de a huszadik percig nem nőtt tovább a különbség. Pastor a kilencedik percben, 5–2-es állásnál időt kért, mert elégedetlen volt játékosai teljesítményével. Rodrigo Corrales, a hazaiak spanyol kapusa nagy bravúrokat mutatott be, ennek ellenére 105-ös vezetésük után sorozatban négy gólt kaptak, így újra szorossá vált az állás. A vendégek Bánhidi hiányában gyakran tanácstalannak tűntek támadásban, de stabilizálták a védekezésüket, ráadásul Mirko Alilovic egyre több lövést hárított.

Több mint hat perc után szerezte első gólját a második félidőben a Szeged, ezt kihasználva ellenfele ismét ellépett négy találattal.

Hátránya tudatában a vendégcsapat a kapusa lecserélésével létszámfölényes támadójátékra állt át, ám ez sem vezetett eredményre. A címvédő irányította a játékot, a szegediek fáradni látszottak, de amikor átlendültek a holtponton, egy hármas gólsorozattal ismét felzárkóztak (24–21). Az egyenlítésre nem volt esélyük, ám így is sokkal kisebb különbségű vereséget szenvedtek, mint december közepén, amikor szinte teljes kerettel 36–24-re kaptak ki hazai pályán a Veszprémtől.

A házigazdáknál Petar Nenadic és Dejan Manaszkov öt-öt gólt lőtt, a vendégeknél Mario Sostaric hét, Stanislav Kasparek öt alkalommal volt eredményes. A kapusok közül a veszprémi Rodrigo Corrales húsz, a szegedi Mirko Alilovic 13 védést mutatott be.

Ezzel szinte biztossá vált, hogy az idény végén a veszprémiek játszhatják otthon a bajnoki döntő visszavágóját, ugyanis a győzelmeiken kívül jelenleg egy döntetlenjük, a szegedieknek viszont már három vereségük van.

Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged 27–23 (11–10)

lövések/gólok: 47/27, illetve 48/23

gólok hétméteresből: 2/2, illetve 8/4

kiállítások: 8, illetve 6 perc

(Borítókép: Vasvári Tamás/MTI)

(MTI)