Gyakorlatilag a négyes döntőbe jutottak a győri kézisek

oftedal
2021.04.03. 19:51
A címvédő Győri Audi ETO KC 30–19-re győzött a montenegrói Buducsnoszt Podgorica otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szombati, első mérkőzésén.

A győriek rekordot jelentő, 54 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhetnek a BL-ben. Ebben az időszakban 47 győzelem és hét döntetlen a mérlegük. A párharc visszavágóját jövő szombaton rendezik.

A vendégek közül Faluvégi Dorottya és Puhalák Szidónia, a hazaiak keretéből pedig Majda Mehmedovics és Andrea Lekics hiányzott.

Amandine Leynaud bravúros védéseire alapozva remekül kezdett a Győr, és mivel a hazaiak védekezése nem volt kellően hatékony, a címvédő nyolc perc után 6–2-re vezetett. A 17. percben is négy gól volt a különbség, ezt követően viszont a montenegróiak – egy időkérés és több csere után – felzárkóztak 10–9-re. Egyenlíteni kettős emberelőnyben, majd létszámfölényes támadójátékot alkalmazva sem tudtak, sőt az újra lendületbe került vendégek egy 6–1-es sorozattal tetemes előnybe kerültek a szünet előtt.

Az ETO kiváló védekezése miatt a Buducsnoszt alig-alig tudott helyzetbe kerülni a második félidő elején, így a 37. percben már 20–12 volt ide az állás, a meccs háromnegyedénél pedig tízgólos különbség alakult ki a csapatok között. A hazaiak 21 perc alatt mindössze háromszor voltak eredményesek, ezt kihasználva a Győr már az első mérkőzésen eldöntötte a továbbjutást, hiszen a vártnál is fölényesebben győzött.

A mezőny legeredményesebb játékosa a győri Stine Oftedal volt, aki 11 lövésből kilenc gólt lőtt. Csapattársa, Amandine Leynaud 13 védéssel járult hozzá a sikerhez. A házigazdáknál Jovanka Radicsevics és Allison Pineau öt-öt találattal zárt.

A két csapat 24. egymás elleni tétmérkőzésén három vereség és négy döntetlen mellett 17. alkalommal nyert a Győr, amely ilyen különbséggel még soha nem győzte le montenegrói ellenfelét.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–Győri Audi ETO KC 19–30
(11–16)
lövések/gólok: 42/19, illetve 42/30
gólok hétméteresből: 3/3, illetve 2/2
kiállítások: 6, illetve 6 perc

(MTI)

(Borítókép: Stine Oftedal ezen a meccsen is remekelt – MTI/Krizsán Csaba - archív)