Célegyenesben a tatabányai sportcsarnok építése

DJI 0145
2021.04.28. 10:11

Jól halad a tatabányai multifunkcionális sportcsarnok építése, a város kézilabdacsapata akár már az év végén pályára léphet a komplexumban. A létesítmény a 2022-es férfikézilabda-Európa-bajnokság tartalékhelyszíne is, a kontinenstorna január közepén kezdődik majd.

A 18,5 milliárd forintból felépülő aréna 6000 férőhelyes, 3562 ülés lesz megtalálható a fix vasbeton lelátón, illetve 2496 a mobil teleszkópos lelátón. 

A sportcsarnok több sportág kedvelőinek is otthont ad, például egy 20 pástot magába foglaló vívóterem is működik majd benne. 

A Grundfos Tatabánya jelenleg a harmadik helyen áll a bajnokságban a Telekom Veszprém és a Mol-Pick Szeged mögött. Az együttes az utóbbi években Győrben játszotta hazai mérkőzéseit az európai kupaporondon, de most már nem kell sokat várnia, hogy birtokba vegye új, állandó otthonát. 

Nagyon örülünk, csodálatos létesítmény lesz. Én személy szerint naponta elmegyek arra, sokszor be is jutok, óriási öröm számunkra, hogy hamarosan befejeződik az építkezés. Alig várjuk már, hogy itt kézilabdázzunk 

– mondta az Indexnek Marosi László, a Grundfos Tatabánya elnöke.

Tatabányai Multifunkcionális csarnok

A tervek szerint az épület üzemeltetése december környékén indulhat el.

(Borítókép: Gerencsér Tamás / Index)