Ambros Martín: A Brest az utolsó percig képes küzdeni

ambros
2021.05.25. 16:56
Ambros Martín a Győri Audi ETO KC vezetőedzője a hétvégi Bajnokok Ligája final four előtti sajtótájékoztatón beszélt az érkezése óta eltelt változtatásokról és az elődöntőbeli ellenfél Brest erősségeiről.

Az már februárban eldőlt, hogy az új idénytől ismét a spanyol tréner irányítja majd a zöld-fehéreket, de a bajnoki végjáték során a Ferencvárostól elszenvedett nagy különbségű vereség után menesztették Danyi Gábort, és már május 10-én kinevezték végül Martínt, akinek villámgyorsan kellett adaptálnia elképzeléseit a csapatra. 

Az első pillanattól, ahogyan idejöttem, arról beszéltünk, hogy okosan kell dolgoznunk, mert nincs túl sok időnk nagy változtatásokra. Erre azért sem volt szükség, mert a Győr nyerő csapat, amely rendkívül jó munkát végzett. Mindössze azon kell dolgoznunk, hogy kiegyensúlyozottabb legyen a csapat

– felelte Ambros Martín az Index kérdésére.

A két együttes a csoportkör során már összemérte az erejét, akkor érdekes módon mindkétszer döntetlennel (itthon 27–27, idegenben 25–25) ért véget a mérkőzés. A spanyol tréner nem meglepő módon nehéz mérkőzésre számít.

Nagyon hasonlóak a csapatok erősségei. Az ilyen lebonyolításban nem számítanak a korábbi eredmények.Valahogy előre kell lépni a játékban, hogy meg tudjuk verni a francia csapatot, valami mást kell kipróbálni, hogy ez sikerüljön.

A Brest drámai módon nyerte meg a francia bajnokságot, hiszen a döntő első felvonásán a BL-negyeddöntőben búcsúztatott Metz vendégeként szerdán 31–24-re kikapott az együttes, a vasárnapi visszavágón viszont 29–22-re nyert, így idegenben szerzett több góllal lett aranyérmes.

Az első meccs után a Metz talán elhitte, hogy megnyerte a bajnokságot, de hétgólos hátrányból is bajnok tudott lenni a Brest, ami mutatja, hogy képes az utolsó pillanatig küzdeni.

A spanyol szakember hangsúlyozta, csapatának a saját játékára kell koncentrálnia, és arra, hogy a legjobb teljesítményét nyújtsa.

Míg a Győr gyakorlatilag állandó résztvevője a végjátéknak – a 2013–2014-es idény óta fennálló final four rendszerben csupán egyszer nem volt érdekelt, és a 2006–2007-es kiírástól kezdve ezt leszámítva mindegyik szezonban legalább az elődöntőig jutott – a francia együttes először került be a legjobb négy együttes közé.

Nem számít, hogy a Brest most van először a négyes döntőben, hiszen egyszer mindenkinek kell először lennie, úgyhogy ez nem egy hátrány számukra. Válogatott játékosok alkotják, akiknek nagy nemzetközi tapasztalatuk van, úgyhogy ez nem lesz tényező.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA

NÉGYES DÖNTŐ, PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNA

ELŐDÖNTŐ, SZOMBAT

15.15: Győri Audi ETO KC–Brest Bretagne Handball (francia) (Tv: Sport1)

18.00: Vipers Kristiansand (norvég)–CSZKA Moszkva (orosz) (Tv: Sport1)

HELYOSZTÓK, VASÁRNAP

15.15: bronzmérkőzés

18.00: döntő

(Borítókép: Ambros Martín a Győr Magyar Kupa-győzelme után – MTI/Vasvári Tamás)