Először veszített a Ferencváros a női kézilabda BL-ben

2021.11.20. 18:09
A Ferencváros elveszítette veretlenségét a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, mivel a nyolcadik forduló szombati játéknapján 27–21-re kikapott a román CSM Bucuresti otthonában.

A két csapat egy héttel ezelőtti, érdi találkozóját a magyar bajnoki címvédő 310ľ30-ra megnyerte.

Az FTC keretéből szombaton Kovacsics Anikó és Szöllősi-Zácsik Szandra, a hazaiaktól Martine Smeets és Barbara Lazovics hiányzott a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül rendezett mérkőzésen.

Eleinte felváltva estek a gólok, de mindkét oldalon sok lövést elrontottak a játékosok. Amikor a CSM először vezetett két találattal (8–6), Elek Gábor vezetőedző rögtön időt kért, majd magyar bajnoki címvédő csapata egyenlített, de ez csak fellángolásnak bizonyult. A Ferencváros védekezése és kapusteljesítménye sem volt megfelelő, támadásban egyre több volt a labdaeladás, ezeket kihasználva a románok hét perc alatt 7–1-es sorozatot produkáltak és magabiztosan vezettek a szünetben.

A második felvonás elején is kapkodó volt a játék, a vendégeken eleinte a kapuscsere sem segített. Klujber Katrin három góljával csökkentette a különbséget az FTC (21–17), ám néhány kivételtől eltekintve hiányzott a hatékony védekezés és a lendületes ellenakciók, így a továbbiakban megint felváltva születtek a gólok. A hajrában a magyar együttesnek nem volt esélye hátrányának csökkentésére, így végül hat góllal kikapott (27–21).

A hazaiaknál Cristina Neagu, a vendégeknél Emily Bölk jutott el kilenc gólig. Bíró Blanka nyolc, Janurik Kinga hat védést mutatott be.

A két csapat tizedszer találkozott egymással tétmeccsen, három magyar siker mellett a románok hetedszer győztek.

16 góllal nyert a Győr

A Győri Audi ETO KC továbbra is százszázalékos a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, mivel a nyolcadik forduló szombati játéknapján 38–22-re nyert a török Kastamonu Belediyesi GSK otthonában.

Az ETO rekordot jelentő, immár 65 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhet a BL-ben, ebben az időszakban 57 győzelem és nyolc döntetlen a mérlege. A statisztikába csak a meccsek rendes játékideje számít bele.

A két csapat egy héttel ezelőtti, győri találkozóját 37–20-ra nyerte az ETO, amelyből a szombati visszavágón a szélső Lukács Viktória és az egyik francia kapus, Amandine Leynaud hiányzott.

Az első pillanattól a vendégek akarata és jóval nagyobb tudása érvényesült: negyedóra alatt ötgólos előnyre tettek szert (5–10), a 24. percben pedig meglett a közte tíz is (7–17). Félidőben 9–19-et mutatott a hazai eredményjelző.

A folytatásban tekintélyes előnye birtokában kissé kiengedett a Győr, ám a török csapat csak nyolctalálatnyi közelségbe tudott visszakapaszkodni. A 40. percben visszaállt a rend: ismét tíz góllal vezetett a magyar együttes (13–23), és végig könnyed játékkal győzött a hazai 17 után ezúttal 16 góllal.

Az ETO legeredményesebb játékosa a román beállós, Crina Elena Pintea volt, aki 11 gólig jutott, és további négyen szereztek egyformán hét-hét találatot. A magyar kapuban a francia Laura Glauser 40 százalékos hatékonysággal védett, 35 lövésből 14-et hárítva. 

A BL csoportkörében a december 1-jén kezdődő spanyolországi világbajnokság miatt szünet következik. Az öt győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel álló FTC legközelebb január 8-án lép pályára, amikor a montenegrói Buducsnoszt Podgoricát fogadja.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA

A-CSOPORT, 8. FORDULÓ

CSM Bucuresti (román)–FTC-Rail Cargo Hungaria 27–21 (16–11)

B-CSOPORT

Kastamonu Belediyesi GSK (török)–Győri Audi ETO KC 22–38 (9–19)

(MTI)