Hiányzói ellenére magabiztosan nyert a Győri Audi ETO

Download
2022.01.15. 18:03
A Győri Audi ETO KC továbbra is százszázalékos a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, mivel a tizedik forduló szombati játéknapján házigazdaként 39-30-ra nyert a francia Metz HB csapata ellen.

A győriek 56 nap után játszottak ismét mérkőzést, amelyről hat játékosuk, Linn Blohm, Amandine Leynaud, Lukács Viktória, Estelle Nze Minko, Jelena Despotovic és Faluvégi Dorottya is hiányzott.

Az ötszörös BL-győztes ETO gyors és pontos játékkal, bravúros megoldásokkal kezdett, ezért a teljes kerettel érkezett franciáknak már a nyolcadik percben időt kellett kérniük (6–2). A védekezésen is látszott a felkészültség, Laura Glauser pedig védésekkel segítette csapatát honfitársai ellen. A túloldalon a világbajnok vezetőedző, Emmanuel Mayonnade a 15. percben már másodszor kért időt (11–3). Csapata ezt követően – Tamara Horacek vezérletével – már fel tudta venni a versenyt támadásban és védekezésben is a hazaiakkal, és mivel ezzel párhuzamosan a győriek teljesítménye némileg visszaesett, a 23. percben már csak négy találat volt a különbség (1410).

Ambros Martín vezetőedzőnek ekkor még nem kellett időt kérnie, játékosai Stine Oftedal irányításával átlendültek a holtponton, újra lendületes akciókat vezettek, gyorsan járatták a labdát és jól védekeztek, így a szünetben 2013-ra vezettek.

Mivel a folytatásban is rendkívül fegyelmezett volt a házigazdák visszarendeződése, a Metz nem tudott gyors ellentámadásokat vezetni. A Győr már kilenc találattal vezetett, amikor a vendégek a kapusuk lecserélésével létszámfölényes támadójátékra álltak át, ám az üresen hagyott kapuba többször is gólt kaptak, így a különbség nem csökkent. A hazaiak ezt követően sem vettek vissza a tempóból, az 54. percben már tíz találat volt az előnyük. A hajrában minden cserejátékosát pályára küldte Ambros Martín, ennek következtében sorozatban négyszer talált be a Metz, de a magabiztos ETO-siker nem forgott veszélyben.

A győrieknél Veronica Kristiansen tíz, Schatzl Nadine hét, Ju Unhi hat, a franciáknál Tamara Horacek nyolc góllal zárt. A kapusok közül Laura Glauser nyolc, Silje Solberg négy védéssel járult hozzá a győzelemhez.

A két csapat kilencedik egymás elleni BL-meccsén egy metzi siker mellett nyolcadik alkalommal nyert a Győr.

Az ETO 2020 novemberében koronavírusos megbetegedések miatt mindössze két kapussal és nyolc mezőnyjátékossal tudott kiállni a montenegrói Buducnost Podgorica ellen, mégis 3429-re nyert, ahhoz a találkozóhoz volt hasonlatos a mai siker.

A csoportjában kilenc győzelemmel álló, éllovas győriek legközelebb jövő vasárnap lépnek pályára, amikor a dán Odensét fogadják a BL-ben. A hat sikert, két döntetlent és egy vereséget jegyző Ferencváros vasárnapra tervezett meccse a francia Brest Bretagne otthonában elmarad, jövő vasárnap pedig a dán Esbjerg vendége lesz.

Az ETO rekordot jelentő, immár 66 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhet a BL-ben, ebben az időszakban 58 győzelem és nyolc döntetlen a mérlege. A statisztikába csak a meccsek rendes játékideje számít bele.

Eredmény, csoportkör, 10. forduló, B csoport:

Győri Audi ETO KC–Metz HB (francia) 39–30 (20–13)

lövések/gólok: 54/39, illetve 46/30

gólok hétméteresből: 6/4, illetve 5/4

kiállítások: 6, illetve 12 perc

(Borítókép: