Betegség miatt változások a férfi kéziválogatott keretében

chema
2022.03.16. 12:17
Több játékos is betegséggel bajlódik a férfi kézilabda-válogatott keretének tagjai közül, így Chema Rodríguez szövetségi kapitány újabb kézilabdázókat hívott be a budaörsi összetartásra.

A Magyar Kézilabda Szövetség közleménye szerint a jelenlegi válogatott hetet Lékai Máté egészségügyi, Bánhidi Bence és Bodó Richárd családi okok miatt, Bóka Bendegúz sérülés miatt hagyja ki.

Győri Mátyás, Rosta Miklós és Sunajko Stefan megbetegedett, így nem tudnak az együttes rendelkezésére állni. Chema Rodríguez szövetségi kapitány a Dabas és a Fejér-B.Á.L. Veszprém beállóit, Szöllősi Szabolcsot és Vajda Hubát hívta be.

A válogatott az összetartás után Németországa utazik, ahol március 19-én és 20-án is felkészülési meccset vív a németekkel.

A magyar férfiválogatott kerete:

Kapusok: BORBÉLY Ádám (Fejér-B.Á.L. Veszprém), MIKLER Roland (Pick Szeged), SZÉKELY Márton (Eurofarm Peliszter, északmacedón)
Jobbszélsők: BUJDOSÓ Bendegúz (Ferencváros), RODRÍGUEZ ALVAREZ Pedro (Balatonfüredi KSE)
Jobbátlövők: ANCSIN Gábor (Grundfos Tatabánya), BALOGH Zsolt (Grundfos Tatabánya), LEIMETER Csaba (PPD Zagreb)
Irányítók: FAZEKAS Gergő (Fejér-B.Á.L. Veszprém), HANUSZ Egon (TVB Stuttgart, német), JUHÁSZ Ádám (Grundfos Tatabánya)
Beállók: SIPOS Adrián (Telekom Veszprém), SZÖLLŐSI Szabolcs (Dabas KC VSE), TOPIC Petar (Balatonfüredi KSE), VAJDA Huba (Fejér-B.Á.L. Veszprém)
Balátlövők: NAGY Bence (Ferencváros), LIGETVÁRI Patrik (Telekom Veszprém), SZITA Zoltán (Wisla Plock, lengyel)
Balszélső: KOVACSICS Péter (Ferencváros)

(Borítókép: Vasvári Tamás / MTI)