A Veszprém az elődöntőben vághat vissza a 2016-os BL-döntőért

veszprém
2022.05.24. 11:23
A lengyel Kielce lesz a Telekom Veszprém ellenfele a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében – derült ki a keddi sorsoláson.

A magyar együttes a negyedik helyen végzett csoportjában a Kielce, a Barcelona és a PSG mögött, így a negyeddöntőbe jutásért a másik ágon ötödik Vardar Szkopjéval csapott össze, és nyerte meg a párharcot könnyedén – az idegenbeli nyolcgólos siker (30–22) után otthon a kiengedés is belefért (31–31).

A nyolc között az A csoportot megnyerő Aalborg érkezett ellenfélül, és a hazai meccs remek második félidei teljesítményének köszönhetően hétgólos előnyre tett szert (36–29), amiből ötöt meg is őrzött Dániában (35–37).

Így egy év kihagyás után ismét bejutott a legjobb négy közé, és küzdhet azért, hogy ötödször is finalista legyen – eddig mind a négy alkalommal ezüstérem jött össze, illetve egy bronz a 2017-es helyosztóról.

Az ellenfél a B csoportot megnyerő Kielce lesz, amely 2016-ban ért a csúcsra, épp a Veszprém ellen – a hajrában kilencgólos hátrányból fordítva.

A csoportkörben a lengyelek 32–29-re nyertek otthon, a veszprémiek pedig 35–33-mal vágtak vissza.

A másik ágon a PSG-t kiejtő, négyszeres első, legutóbb 2020-ban csúcsra érő THW Kiel és a címvédő, tíz sikerével rekordbajnok Barcelona csap össze.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA

FINAL FOUR (Köln)

THW Kiel (német) – Barcelona (spanyol)

Telekom Veszprém (magyar) – Kielce (lengyel)

Az elődöntőt június 18-án, a döntőt 19-én rendezik meg.

(Borítókép:  MTI/Kovács Anikó)