Ha a Kiel edzőjén múlna, elmarad a Veszprém bronzmeccse

2022.06.18. 20:56
Amint arról beszámoltunk, a THW Kiel 34–30-ra kikapott a címvédő Barcelonától a férfi kézilabda Bajnokok Ligája második elődöntőjében, ezzel eldőlt, hogy a német együttes lesz a Telekom Veszprém ellenfele a 3. helyért. A meccs után kiderült, a Kiel mestere egyáltalán nem rajong a helyosztókért...

„Büszke vagyok a játékosaimra, mert oroszlánként küzdöttek. De ez sem volt elég – mondta a THW Kielt irányító Filip Jicha a lefújást követően. – Kikaptunk, kiestünk, ennyi a történet. De vasárnap mégis játszanunk kell még. Ki kell préselnünk magunkból mindent, ami még a lábainkban maradt. Legyünk őszinték, ilyen helyzetben egyik csapat sem akar már igazán játszani, de azért megpróbáljuk majd kihozni a maximumot a bronzmeccsből. Fájdalmas lesz, de megtesszük” – jelentette ki a játékosként a Kiellel két BL-trófeát is elhódító cseh.

A játékosai ennél eggyel optimistábbak a Veszprém elleni bronzcsata előtt, sőt, Niklas Landin, a csapat kapusa kifejezetten a holnapi meccsből merít erőt.

„A második félidőben már nem tudtuk kihozni magunkból a maximumot, annak ellenére sem, hogy fantasztikus támogatást kaptunk a lelátóról. Nem könnyű most, de arra koncentrálok, hogy holnapra is maradt még számunkra egy cél: remélem, egy bronzéremmel azért megajándékozhatjuk a szurkolóinkat a szezon utolsó meccsén” – tekintett előre a 2020-ban BL-t nyert dán.

Mindent kiteszünk majd a parkettára, egy szép győzelemmel akarunk búcsúzni az idénytől

– fogadkozott a gólt sem szerző átlövő, Nikola Bilyk.  

A Veszprém negyedszer játszik majd bronzmeccset a BL kölni négyes döntőjében, s eddig csak egyszer, 2017-ben (a Barcelona ellen) sikerült megnyernie azt.

Az összecsapás vasárnap 15 óra 15 perckor kezdődik.

A döntőt a címvédő Barcelona és a Veszprémet legyőző Kielce vívja majd – utóbbi meccset 18 órára írták ki.

FÉRFI KÉZILABDA 
BAJNOKOK LIGÁJA 
Négyes döntő (Köln)
THW Kiel (német)–Barcelona (spanyol) 30–34 (18–19)
Telekom Veszprém–Kielce (lengyel) 35–37 (18–16)

Helyosztók
Vasárnap, 15.15:
Telekom Veszprém–THW Kiel
Vasárnap, 18.00: Kielce–Barcelona