Véget ért a 7 éves BL-menetelés, bántóan simán kikapott otthon a Győr

győr
2022.09.24. 19:33
A női kézilabda-Bajnokok Ligája B csoportjának harmadik fordulójában a Győri Audi ETO KC hazai pályán óriási meglepetésre nagyon sima vereséget szenvedett a Metztől, a 28–24-es zakó igazából még hízelgő is volt a magyar együttes számára.

A nap első magyar–francia párharcában a Ferencváros bealudt a meccs elején, és bár nagy hátrányából visszakapaszkodott, a végén a Brest örülhetett (20–21).

A második felvonáson toronymagas favorit Győr az orrsérülést szenvedő Stine Oftedal nélkül sem kezdett rosszul, Veronica Kristiansen (3) és Linn Blohm (2) találataival rendre magához ragadta a kezdeményezést, és a nyolcadik percben még 5–4-re vezetett.

Ezt követően viszont valami megtört, Chloé Valentini és Bruna de Paula megállíthatatlannak tűnt, a 19. percre pedig már hattal vezettek a franciák (7–13).

Anne Mette Hansenék a félidő végére tudtak valamelyest visszakapaszkodni, de mindennél többet elmondott, hogy hiába volt kilenc győri védés a három franciával szemben, a rengeteg labdaeladás miatt így is gond nélkül vezetett a Metz (14–18).

A két csapat eddigi kilenc meccséből csak egyet megnyerő franciák a fordulást követően emberhátrányban sem törtek meg, a 37. percben először volt közte hét, nagy bajban volt az ötszörös BL-győztes (15–22).

A játék képe a 44. percig nem változott (17–24), így az is belefért a vendégeknek, hogy elkezdjék forgatni kicsit a csapatukat, Ambros Martínnak pedig harmadszor is időt kellett kérnie.

Ez kicsit felpörgette a hazaiakat, Silje Solberg üres kapus góljával emberelőnyben kettőt gyorsan ledolgoztak hátrányukból (19–24), de az újabb fórból csak eladott labdák jöttek, meg kapott gólok (19–26).

Az utolsó tíz percet nyolcgólos hátrányban kezdte a Győr (19–27), és bár a kozmetikázás összejött, valós esély a visszakapaszkodásra már nem maradt (24–28).

A magyar csapat ezt megelőzően közel hét éve, 2015. október 25-én kapott ki hazai pályán a Bajnokok Ligájában, akkor a dán Midtjylland 26–21-re nyert az ETO vendégeként.


A Győr vereségével immár nincs hibátlan csapat a csoporton belül.  

NŐI KÉZILABDA-BAJNOKOK LIGÁJA

CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ

B CSOPORT

Győri Audi ETO KC–Metz HB (francia) 24–28 (14–18)

KORÁBBAN

A CSOPORT

FTC-Rail Cargo Hungaria–Brest Bretagne (francia) 20–21 (9–12)

(Borítókép: MTI/Krizsán Csaba)