Bravúros döntetlent játszott az FTC a női kézi-BL címvédőjével

D  YT20221015003
2022.10.15. 18:20
A Ferencváros 26–26-os döntetlent játszott a címvédő Vipers Kristiansanddal a női kézilabda-Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában – tudósított a Magyar Távirati Iroda. Magyar részről Klujber hat, Emily Bölk öt gólt lőtt, Janurik Kinga 15 védést mutatott be. A túloldalon Vjahirjeva nyolc, Jamina Roberts négy találattal, Lunde 16 védéssel zárt.

A hazaiak közül Kovacsics Anikó, Bíró Blanka, Alicia Stolle és Szöllősi-Zácsik Szandra hiányzott a keretből.

Kiválóan kezdett a Magyar Kupa-címvédő, hatékony támadójátékának, gyors visszarendeződésének és jó védekezésének köszönhetően 18 percen keresztül nem volt hátrányban. A meccs harmadánál Elek Gábor vezetőedzőnek időt kellett kérnie, mert a Vipers egy 5–1-es sorozatot produkált, és 9–7-re ellépett. Az orosz Anna Vjahirjeva vezérletével őrizte, de növelni nem tudta előnyét a címvédő, amely ekkor némileg magabiztosabban és hatékonyabban kézilabdázott, a szünetben pedig 14–12-re vezetett.

A második félidő elején az FTC szakvezetőjének megint időt kellett kérnie, mert elégedetlen volt csapata védekezésével. Előbb a Vipers, majd a hazai csapat lőtt három gólt egymás után, és a 48. percben megint csak egy találat volt a magyar együttes hátránya (20–21), de egyenlítenie nem sikerült a kétszeres olimpiai, kétszeres világ- és ötszörös Európa-bajnok norvég kapus, Katrine Lunde remeklése miatt.

Az 56. percben megint utolérhette volna ellenfelét a Ferencváros, ám Klujber Katrin bombáját is kivédte Lunde. Az utolsó percben egy kivédekezett norvég támadás után Márton Gréta egyenlített, ekkor már csak 11 másodperc volt hátra, majd az utolsó Vipers-akciót is hatástalanította az FTC, így újabb értékes pontot szerzett.

A két csapat hetedik egymás elleni mérkőzésén három-három győzelem után először született döntetlen – idézte fel az MTI.

A három győzelemmel és egy vereséggel álló Győri Audi ETO KC vasárnap a norvég Storhamar HE otthonában lép pályára, a két sikerrel, egy döntetlennel és két vereséggel rendelkező FTC pedig jövő szombaton a cseh DHK Baník Most vendége lesz.

NŐI KÉZILABDA
BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ
FTC-Rail Cargo Hungaria–Vipers Kristiansand (norvég) 26–26 (12–14)

(Borítókép: A ferencvárosi Emily Bölk (b3) és Andrea Lekic (j2), valamint Markéta Jerábková, a norvég csapat játékosa (k) a női kézilabda-Bajnokok Ligája A csoportjában az 5. fordulóban játszott FTC-Rail Cargo Hungaria – Vipers Kristiansand mérkőzésen az Érd Arénában 2022. október 15-én. Fotó: Illyés Tibor / MTI)