A trollkodás magasiskoláját mutatta be a kéziválogatott alapembere

D  AS20230122001
2023.01.23. 12:00

Amint arról beszámoltunk, a magyar válogatott 42–30-ra legyőzte Zöld-foki-szigeteket a férfi kézilabda-vb utolsó középdöntőjében. A mieink a találkozót követően viszont még nem lehettek biztosak a továbbjutásban, a negyeddöntőbe kerüléshez az is kellett, hogy vasárnap este Svédország megverje Portugáliát. Feszültség ide vagy oda, a válogatott alapembere, Bodó Richárd vette a bátorságot, hogy beszóljon saját csapattársának…

A találkozót értékelő M4 Sportnak adott nyilatkozatának végére odacsempészte, hogy – bár gratulál Hanusz Egonnak, akit a találkozó MVP-jének választottak – szerinte Sipos Adriánnak kellett volna kapnia a meccs embere címet, mert ezúttal végig a pályán maradhatott, megúszta piros lap nélkül.

Én a Sipinek adtam volna a legjobb játékos díjat, mert végig maradt a pályán. De ez csak az én véleményem

– hangzott az értékelés végén.

A nyilatkozat előzménye, hogy Sipost már kétszer is kiküldték idő előtt a világbajnokság meccsein. Különösen „emlékezetes” ilyen szempontból a Portugália elleni mérkőzés, amelyen videózást követően már az első percben piros lapot kapott. 

Mint az M4 Sport helyszíni stábja kiszúrta, nem ez az első alkalom, hogy Bodó Sipos kiállításain tréfálkozott, a vasárnapi meccset megelőző edzésen ő maga mutatta fel neki a piros lapot.

A svédek este aztán 32–30-ra nyertek a portugálok ellen, ezzel összejött a továbbjutás a magyar válogatottnak. A mieink egyúttal kvalifikáltak az olimpiai selejtezőre is. A magyarok a csoportkört és a középdöntőt is két győzelemmel és egy vereséggel zárták, az pedig hétfőn dől el, hogy a szerdai, stockholmi negyeddöntőben Dániával vagy Egyiptommal találkoznak. 

A nemzetközi szövetség (IHF) olimpiai kvalifikációs tornáit 2024. március 11–17. között rendezik, mindhárom helyszínen négy csapat szerepel, amelyek közül az első két-két helyezett jut ki a jövő nyári párizsi ötkarikás játékokra.

Férfi kézilabda-világbajnokság
Középdöntő, 3. (utolsó) forduló
II. csoport (Göteborg)

Svédország–Portugália 32–30 (13–14)

Izland–Brazília 41–37 (18–22)

Magyarország–Zöld-foki Köztársaság 42–30  (22–15)

A végeredmény: 1. Svédország 10 pont, 2. Magyarország 6, 3. Izland 6, 4. Portugália 5, 5. Brazília 3, 6. Zöld-foki Köztársaság 0

Pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény rangsorolt. A negyeddöntőbe az első két helyezett jutott.

(Borítókép: Bodó Richárd melegít a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének harmadik, utolsó fordulójában játszott Magyarország–Zöld-foki Köztársaság-mérkőzés előtt 2023. január 22-én. Fotó: Kovács Tamás / MTI)