Huszonhat év elteltével jött össze a címvédés az FTC-nek a női kézi MK-ban

DVAST20230423133
2023.04.23. 20:04
A Ferencváros megvédte címét a női kézilabda Magyar Kupában, mivel a fináléban 28–27-re legyőzte a bajnok Győri Audi ETO KC-t a tatabányai négyes döntő vasárnapi játéknapján. A fővárosiak 14. alkalommal nyerték meg a hazai kupasorozatot, és 1997 után tudták ismét megvédeni címüket. Ez volt a kilencedik Győr–FTC-kupadöntő, a mérleg hat győri és immár három ferencvárosi siker.

A kezdés előtt a pályán köszöntötték pénteki ötvenedik születésnapja alkalmából Farkas Ágnes olimpiai és kétszeres világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok kézilabdázót – tudósított a Magyar Távirati Iroda.

A fővárosiaknál Kovács Anett és Béatrice Edwige, a győrieknél Veronica Kristiansen és Silje Solberg hiányzott.

Klujber Katrin három technikai hibával kezdte, majd 6–3-as ETO-vezetés után sorozatban három góllal folytatta a finálét. Ezután megint elléptek hárommal a jobban védekező, lendületesebben támadó és pontosabban célzó győriek, ezért Elek Gábor vezetőedző a meccs harmadánál időt kért. Együttese felzárkózott mínusz egyre, majd újra háromgólos hátrányba került, de a szünetben ismét csak egy találat volt a különbség, vagyis hosszabb távon egyik csapat sem tudta kihasználni a másik hibáit.

Az első félidő meglepően szoros volt ahhoz képest, hogy három héttel korábban az ETO 31–20-ra megverte legnagyobb hazai riválisát a bajnokságban.

A második felvonásban a vitatható játékvezetői ítéletek miatt olykor felváltva, olykor pedig együtt reklamáltak a két csapat játékosai, illetve edzői. Az FTC többször is egyenlített, és bár az 53. percben a győriek ismét a háromgólos előnyért támadhattak, nem jártak sikerrel, és Ambros Martín vezetőedzőnek kisvártatva 25–25-ös állásnál kellett időt kérnie. Dragana Cvijic góljával az ötödik perc (2-1) után ismét vezetett a címvédő Ferencváros, Janurik Kingának két bravúros védése is volt, majd emberhátrányba került a Győr, és Szöllősi-Zácsik Szandra találata eldöntötte a finálét.

Janurik Kinga kilenc, Bíró Blanka egy védéssel járult hozzá a sikerhez, a túloldalon Sandra Toft hat, Amandine Leynaud két védéssel zárt – emelte ki az MTI.

A bronzmérkőzést a DVSC nyerte 32–26-ra az MTK ellen.

NŐI KÉZILABDA
MAGYAR KUPA
FTC-Rail Cargo Hungaria–Győri Audi ETO KC 28–27 (13–14)

(Borítókép: A kupagyőztes FTC-Rail Cargo játékosai a női kézilabda Magyar Kupa döntőjében játszott Győri Audi ETO KC–FTC-Rail Cargo Hungaria mérkőzés után a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2023. április 23-án. Fotó: Vasvári Tamás / MTI)