A Győr hatgólos hátrányból fordított a Bajnokok Ligájában

2023.04.29. 20:04
A Győri Audi ETO KC 29–27-re nyert a dán Odense HB otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szombati, első mérkőzésén, így kedvező helyzetből várhatja a hazai visszavágót.

A győriek keretéből Veronica Kristiansen és Silje Solberg, a hazaiaktól pedig Althea Reinhardt, Mie Höjlund és Mia Rej hiányzott.

Sokkal pontosabb, összeszedettebb játékkal kezdtek a dánok és 5–1-re elléptek, ezért Ambros Martín győri vezetőedző már a hetedik percben időt kért. Ezt követően Ana Gros góljaival felzárkózott az ötszörös BL-győztes ETO, de a 18. percben először volt öt találat az Odense előnye. Ulrik Kirkely dán vezetőedző – aki nyártól a győriek szakvezetője lesz – 12–7-es állásnál időt kért, ebből pedig következő csapata profitált.

Az Odense egy időre megtorpant, sorozatban három gólt kapott, a hajrája viszont jobban sikerült, így az első harminc percet követően 17–12-es előnyben állt.

A második felvonásban hét perc alatt csinált egy 5–1-es sorozatot a Győr, amelynek mind az öt gólját Ana Gros lőtte. Ettől lendületbe került csapata, amely az ötvenedik percben egyenlített (24–24). A dánok továbbra is komoly tempót diktáltak, így a hajrában is rendkívül látványos, színvonalas volt a játék, de ettől az iramtól némileg elfáradtak. Az 56. percben 1–0 után újra vezetett a vendégcsapat, amely egy 5–0-s szériával eldöntötte a meccset és két találattal győzött.

Ana Gros kilenc, Fodor Csenge négy góllal, Sandra Toft nyolc védéssel járult hozzá az idegenbeli sikerhez. A hazaiaknál Bo van Wetering és Lois Abbingh hat-hat, Maren Aardahl és Dione Housheer négy-négy alkalommal talált be, Martina Thörn pedig kilenc védést mutatott be.

A két csapat hetedszer találkozott egymással a BL-ben, és egy döntetlen mellett hatodszor nyert az ETO. A párharc második mérkőzését jövő szombaton 18 órától rendezik Győrben.

Eredmény, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Odense HB (dán)–Győri Audi ETO KC 27–29 (17–12)