Bundesliga-csapathoz igazolt a magyar gólkirályjelölt

2023.05.06. 16:57
Éles Benedek a Bundesligában szereplő TSV GWD Minden kézilabdacsapatában folytatja nyártól a pályafutását – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

A Fejér B.Á.L.-Veszprém 23 éves balátlövője két évre kötelezi el magát a bejelentés szerint..

A Bundesligát senkinek nem kell bemutatni, a világ legerősebb bajnoksága. A Schaffhausen edzője érkezik, aki nagyon szerette volna, ha jövőre a csapatát támogatom

– mondta az M4 Sportnak, utalva arra, hogy a nyáron az izlandi Adalsteinn Eyjolfsson veszi át a német együttes irányítását. Hozzátette: védekezésben szeretne a legnagyobbat fejlődni, mivel abban vannak hiányosságai, illetve rutint is igyekszik majd szerezni.

Új csapata a nyár közepén, július 10. körül kezdi majd a felkészülést, ő pedig megfelelő állapotban szeretne érkezni.

Elárulta, édesapja, a 179-szeres válogatott Éles József „abszolút támogatta a döntését".

Ha öt évvel ezelőtt megkérdezték volna, hogy én fogok-e valaha kézilabdázni külföldön, biztosan azt mondtam volna, hogy nem. Évről évre egyre jobban erősödött meg bennem, hogy ki szeretnék menni, ki szeretném próbálni magam külföldön

– mondta, majd úgy folytatta: tavaly még édesapja és ő maga sem érezte, hogy készen állna arra, hogy külföldön megállja a helyét, most viszont már mindketten úgy érezték, lépni kell.

A klubváltást illetően szóba került több ország is, de – mint mondta – ahogy megérkezett a Bundesliga-ajánlat, nem habozott.

Éles ebben a szezonban 122 gólnál jár, ezzel a góllövő lista közvetlen élmezőnyében találjuk.