A Pick Szeged bejelentette a csapat következő két vezetőedzőjét

2023.05.08. 12:02
A következő szezonban Kárpáti Krisztián lesz a bajnoki címvédő OTP Bank – Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője, majd a svéd Michael Apelgren veszi át az együttes irányítását.

A szakember kinevezését hétfőn honlapján jelentette be a klub, mely azt is közölte, hogy az új tréner munkáját Vladan Jordovic segíti majd.

Eddig sem azt a koncepciót vallottuk magunkénak, hogy összevásároljuk a világ sztárjátékosait, ennél felelősebb gazdálkodást folytatunk, és felelősségünk van a jövő kézilabda-generációjának fejlődésében is. Inkább szeretnénk ragaszkodni az identitásunkhoz: fiatal, motivált játékosokkal lefektetni egy új alapot, amire hosszú távon építkezhetünk majd. Krisztián, akit a legtehetségesebb magyar edzőnek tartok, három éve dolgozik velünk, és pontosan abban a legerősebb, amilyen irányba most szeretnénk újraépíteni a csapatot

– mondta a honlapnak adott interjúban Szűcs Ernő Péter, a klub elnöke.

A klub akadémiáján dolgozó fiatal edzőpáros egy szezonon át vezeti majd a gárdát, a szegedi egyesület ugyanis most megerősítette a svéd Aftonbladet című napilap szombati hírét, mely szerint jövő nyártól Michael Apelgren veszi át az irányítást, akinek a segítője a szegediek „legendája”, Jonas Källman lesz. Källman 2014 és 2021 között Szegeden játszott, csapatkapitány is volt, hazája válogatottjával pedig olimpiai ezüstérmet nyert 2012-ben Londonban.

Ahogy korábban említettem, nekünk egy sikeréhes edzői gárda kell, és a tárgyalások során bennük láttuk meg azt a tüzet, azt az elszántságot, amire a klubnak szüksége lesz a továbblépéshez. A fiatalok mellett szeretnénk pár nemzetközileg is meghatározó játékost igazolni, ebben pedig a svéd edzőpárosnak is fontos szerepe lesz. Olyan rutinos játékosokat szeretnénk megszerezni, akik a győztes mentalitásukkal példaképként játszhatnak a fiatalabb játékosainkkal. Mivel Michael Apelgren szerződése a svéd válogatottnál és klubjánál is 2024-ben jár le, ezért állapodtunk meg úgy, hogy jövőre csatlakozik hozzánk. De hangsúlyozom, hogy az előttünk álló egy év nem átmeneti év, hanem az új korszak építkezésének első állomása

– mondta a svéd szakemberekről a klubelnök.

Az új edzők személyére csak most derült fény, de az már tavaly november óta köztudott, hogy a jelenlegi tréner, Juan Carlos Pastor a mostani szezon végén, tíz év után távozik Szegedről.

MTI