Kudarcot vallottam! – hiába a BL-érem, keserű szájízzel búcsúzott a zöld-fehérek trénere

2023.06.04. 17:24
Ambros Martin az újabb Bajnokok Ligája-aranyért tért vissza Győrbe, s mivel ez harmadik nekifutásra sem jött össze nekik, úgy érzi, kudarcot vallott a zöld-fehérek kispadján. A spanyol szakember búcsúja már jó ideje köztudott volt, és a budapesti négyes döntő bronzmeccse után elhangzottak alapján az érem sem teszi sokkal édesebbé.

Mint arról beszámoltunk, a Győri Audi ETO 28–27-re nyert a Bajnokok Ligája négyes döntőjének bronzmeccsén a dán Team Esbjerg ellen. A találkozót követően a két vezetőedző értékelte a történteket. 

„Mindenekelőtt gratulálni szeretnék az ellenfélnek, az idényben harmadszor nyerünk mindössze egy góllal ellenük, ami jól mutatja, mennyire megnehezítette az Esbjerg a dolgunkat ebben a szezonban” – fogalmazott a bronzmérkőzés után az ETO vezetőedzője, Ambros Martin.

A tegnapi nap után nehéz volt összeszedni magunkat, megvolt a célunk, amivel nekivágtunk a hétvégének, és ez többé nem volt reális. Szép dolog és igencsak kemény a bronzért küzdeni, de mégsem az igazi. Szerettük volna a lehető legjobbat és legtöbbet kihozni magunkból. Nem vagyok elégedett, ezt be kell vallanom, de legalább a bronz megvan. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtam elérni a legfőbb célunkat idén, és kár, hogy így ér véget a második korszakom Győrben. Kudarcot vallottam ilyen szempontból.

Bár az első félidő végén hétgólos győri vezetésnél a publikum nagy része szíve szerint elkönyvelte volna a győri sikert és így a magyar bronzérmet, a második félidő egészen más játékot hozott. Az Esbjerg lépésről lépésre ledolgozta hátrányát (ami volt már kilenc gól is), és a 48. percben 22–22-nél egalizált, ezzel igazán élessé téve a végjátékot.

A spanyol tréner mondandója végét érzelmesre vette. A 2012-től 2018-ig tartó első sikerkorszak után ezúttal kicsivel több mint két idényt töltött az ETO élén, és bár az újabb Bajnokok Ligája-siker nem jött össze, egy BL-ezüst és két -bronz így is bekerült a zöld-fehér klub vitrinjébe.

Egy darabig ez volt az utolsó BL-meccsem, de tévéből követni fogom mindannyiótok munkáját. Nem lesz ugyanolyan, de ha kicsit távolabbról is, figyelem majd az eseményeket. A győrieknek, játékosoknak, stábnak, szurkolóknak pedig tiszta szívből kívánom, hogy jövőre legyenek sikeresebbek

– tekintett előre Ambros Martin, aki nyártól a spanyol női válogatott szövetségi kapitányaként folytatja karrierjét.

„Kemény meccs volt. Újra itt lehettünk a négyes döntőben, és úgy érzem, sokat tanultunk a korábbi tapasztalatokból. Sokkal közelebb voltunk a döntőhöz, mint legutóbb. Rendkívül büszke vagyok a játékosaimra” – értékelte a mérkőzést az Esbjerg vezetőedzője, Jesper Jensen.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NÉGYES DÖNTŐ (BUDAPEST)
Bronzmérkőzés
Győri Audi ETO KC–Team Esbjerg (dán) 28–27 (16–9)