2024. június 14. 21:00
Németország
Skócia

A visszavágón is kiütötte ellenfelét, kijutott a világbajnokságra a magyar férfikézilabda-válogatott

kézi
2024.05.12. 18:51
A magyar férfikézilabda-válogatott 36–23-as sikert aratott Litvánia ellen a 2025-ös férfikézilabda-világbajnokság selejtezőjének visszavágóján a Veszprém Arénában. Chema Rodríguez együttese kettős győzelemmel kvalifikálta magát a dán–horvát–norvég rendezésű tornára.

Csütörtökön az olimpiai résztvevő magyar férfikézilabda-válogatott 33–26-os sikert aratott Litvániában, így hétgólos előnyről várhatta a világbajnoki selejtező vasárnapi visszavágóját. Chema Rodríguez két helyen is változtatott az első mérkőzéshez képest. Kikerült a keretből Krakovszki Zsolt és Szöllősi Szabolcs, a helyükre Rodriguez Pedrót és Szita Zoltánt nevezte be a szövetségi kapitány.

Esélyt sem adott ellenfelének a magyar válogatott

Veszprémben nem volt telt ház, de szép számú közönség gyűlt össze, a magyar csapat remek biztatást kapott a lelátóról. Lékai Mátéék ezúttal nem torpantak meg az első percekben, rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést, a támadásokat szinte mindig góllal zárták a hazaiak, míg hátul Palasics Kristóf védései alakítottak ki egyre nagyobb különbséget a két csapat között. Az első félidő közepén sorcserét hajtott végre Chema Rodríguez, de ez sem vetette vissza a magyarok teljesítményét. A szünetben 17–10-re vezetett az olimpiára készülő hazai együttes.

A második félidő döcögősen indult, az első percekben akadozott a gólgyártás – talán ekkor került először kisebb hullámvölgybe a magyar együttes. Ez az időszak nem tartott sokáig, a hazaiak domináltak, a vendégek egyre jobban készültek el az erejükkel. A mérkőzés örömjátékot hozott, a mieink 36–23-as sikerrel biztosították be a világbajnoki részvételt.

Chema Rodriguez együttese kettős győzelmet aratott, így kijutott a 2025-ös, dán–horvát–norvég rendezésű férfikézilabda-világbajnokságra. A tornát január 14. és február 2. között rendezik meg. A csoportkör sorsolását május 29-én tartják meg, amelyet Magyarország az első kalapból vár.

Férfikézilabda, vb-selejtező, 2. mérkőzés:

Magyarország–Litvánia 36–23 (17–10)

Továbbjutott: Magyarország 69–49-es összesítéssel

(Borítókép: Lékai Máté a Magyarország–Litvánia férfikézilabda-világbajnoki selejtező visszavágó mérkőzésen a Veszprém Arénában 2024. május 12-én. MTI/Bodnár Boglárka)