2024. június 24. 21:00
Albánia
Spanyolország
Düsseldorf Arena III. forduló
2024. június 24. 21:00
Horvátország
Olaszország

Elek Gábor nemrég köszönt el a Ferencvárostól, hamarosan ismét a Népligetben találhatja magát

2024.05.14. 16:30
Elek Gábor tavaly júniusban, 15 év után köszönt el a Ferencváros női kézilabdacsapatának kispadjától, és vállalta az akkor még harmadosztályú Esztergomi Vitézek szakmai vezetését. Most azonban úgy tűnik, hogy hamarosan ismét az élvonalban találhatja magát, akkor pedig – igaz, már ellenfélként – biztosan visszatér a Népligetbe.

Elek a tavalyi szezon végén, 15 év után kupagyőzelemmel és Bajnokok Ligája-ezüstéremmel a nyakában távozott a Népligetből. Nem ment messzire, új impulzusokat és kihívásokat keresve az Esztergomi Vitézek szakmai igazgatói pozícióját választotta, segítve ezzel Karvalics Tamás vezetőedzői munkáját – az akkor még harmadosztályú csapatnál. 

2023 júniusában azonban a Magyar Kézilabda-szövetség bejelentette: a Siófok nem kapja meg a klublicenszet a 2023/24 NB I-es évadra, így a NEKA továbbra is az élvonaban szerepelhet, az esztergomi alakulat pedig így eggyel magasabb osztályban, az NB I/B-ben indulhat. 

Azt azonban senki nem gondolta volna, hogy ilyen fantasztikus idényt fut majd Elek Gáborék csapata, ugyanis nemhogy a bennmaradást, de még a feljutást is kiharcolhatja. Jelenleg a tabella második helyén áll, nagy csatában az Érddel. Abban az esetben, ha az Esztergom megnyeri a hátralévő két mérkőzéséből az egyiket – az egymás elleni összevetésben ugyanis jobb –, akkor feljut az élvonalba. 

Az pedig azt jelentené, hogy Elek Gábor legalább készer biztos megmérkőzne korábbi csapatával, a Ferencvárossal, és visszatérne a népligeti – édesapjáról elnevezett – Elek Gyula Arénába. 

Már május 17-én, szombaton az Orosháza ellen meglehet a feljutás, ha mégsem, akkor egy héttel később hazai pályán a Gárdony legyőzésével érhetnek véget a találgatások.