Megfogalmazta célkitűzéseit a Veszprém új vezérigazgatója

2024.06.09. 09:41
A Veszprém Handball Team Zrt. szerdán kinevezett vezérigazgatója, Bartha Csaba azt szeretné, ha a Telekom Veszprém minden évben négyes döntőbe jutna a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.

„Ez sok mindentől függ, de ezzel a játékoskerettel, és olyan szakmai stábbal, amit remélhetőleg nagyon gyorsan és megfelelő szakmaisággal ki tudunk alakítani, illetve azzal a biztos tulajdonosi háttérrel, amivel rendelkezik a klub, azt szeretném, ha minden évben ott lenne a csapatunk, és minden évben akár a végső győzelemért tudnánk küzdeni” - nyilatkozta az MTI-nek Bartha Csaba.

A bakonyiak idén is megnyerték a bajnokságot és a Magyar Kupát, de a BL-ben ezúttal is a negyeddöntőben búcsúztak. A vezetőségben azóta változások történtek, mégpedig a Veszprém Handball Team Zrt. cégvezetője, Sevinger Zsolt május elején, a vezérigazgató Csík Zoltán pedig szerdán távozott posztjáról.

Hétfőn két román sportportál, a fanatik.ro és a gsp.ro is tényként közölte, hogy a Barcelonával háromszoros Bajnokok Ligája-győztes spanyol Xavier Pascual Fuertes lesz a Veszprém vezetőedzője. A szakvezető ugyancsak hétfőn jelentette be, hogy távozik a román bajnok Dinamo Bucuresti együttesétől. Ezáltal igencsak valószínű, hogy a következő szezonban nem Momir Ilics és Gulyás Péter irányítja a Telekom Veszprémet.

Az MTI-nek adott interjúban a sportvezető leszögezte, alapvető különbségek vannak a győri és a veszprémi szerepvállalása között, mert most olyan helyzettel állnak szemben, hogy gyakorlatilag vége a szezonnak, és a Telekom Veszprémnek nincs vezetőedzője.

„Ez egy elfogadhatatlan helyzet, amit nagyon rövid időn belül orvosolni kell, úgyhogy most teljesen más problémák vannak, mint hat évvel ezelőtt, vagy korábban. Első lépésként ezt kell megoldani” - nyilatkozta. Elmondása szerint a következő másfél hónapban nem várhatóak további személyi változások a klubnál, mert nem akar elhamarkodott döntéseket hozni, először szeretné tisztán látni, kinek pontosan mi a feladata, illetve kidolgozni a következő időszak struktúráját.

A bakonyiak felnőtt csapatának keretében a mostani szezonban Ligetvári Patrik személyében csupán egyetlen magyar játékos volt. Bartha elárulta: azt szeretné, ha azok a tehetséges fiatalok, akik erre érdemesek és fel tudnak nőni a feladathoz, megkapnák a lehetőséget akár az NB I-ben, akár a BL-ben, de nem szabad kihagyni lépcsőfokokat, mert az a fiatal játékosoknak és az első csapatnak sem jó.