Koronavírus adatok

2022. jan. 28.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Károly, Karola
0 °C
7 °C

Dávid Kornél a Detroitban folytatja

2001.02.23. 10:42
A Toronto Raptors a játékoscserék határidejének lejárta előtt csupán pár órával öt játékosát is elcserélte, köztük a már január eleje óta a sérültek listáján tengődő, egyébként makkegészséges Dávid Kornélt is. Az NBA egyetlen magyarja a Detroit Pistonsban folytatja tengerentúli pályafutását.

A kanadai Raptors két csapattal cserélt játékosokat. Dávid Kornél, Tyrone Corbin és Corlin Williamson (mindannyian csatárok) a Detroit Pistons csapatához kerültek, cserébe a Raptors megkapta Jerome Williams-et és Eric Montross-t, illetve a 2001. évi újonc sorozás első fordulójának egyik választását (azaz draft pickjét) az Orlandótól.

Dávid Kornél
A másik cserét New York csapatával csinálták, amelynek keretében - nem kis meglepetésre - Mark Jackson és Muggsy Bogues is a Knicks-hez került Chris Childs-ért, illetve a Seattle 2001. évi draft pickjéért, melyre a Knicks szeptember 20-án tett szert egy négy csapatot is érintõ csere keretében.

"Ezekkel a cserékkel megpróbáljuk rövidtávon feljavítani a csapatot, és egyben a jövõre is figyelmet fordítottunk azzal a céllal, hogy elérjük végső célunkat, az NBA bajnoki cím elnyerését", nyilatkozta a mai eseményről a Raptors alelnöke és ügyvezető igazgatója, Glen Grunwald.

Dávid Kornél tehát Detroit csapatához került, így csöbörből vödörbe íze van a dolognak. Bár a Raptors-nál már lassan öt hete nem játszott, de ott jó esélye lett volna arra, hogy bekerül velük a rájátszásba, míg a Pistons nyögdécselő csapatáról ez egyáltalán nem mondható el. A Pistons jelenleg hátulról az ötödik helyen áll a Keleti Konferenciában és Jerry Stackhouse-on kívül igazán nincs is bevethető nagyágyújuk.

Viszont mint minden rosszban, ebben is lehet jó: így talán nem fog heteken át a kispadon üldögélni az első magyar NBA-játékos. Detroit kékeszöld mezét akár már ma is magára öltheti, hiszen a Pistons péntek este Philadelphia csapatával mérkőzik meg. További Pistons mérkőzések: február 25-én a Cavs ellen, február 28-án pedig a Timberwolves ellen. A mérkőzésekről természetesen továbbra is beszámol majd az Index kihelyezett tudósítója.  • Vennék
  • Hírek