Dávid először játszott a Detroitban

2001.03.25. 20:43
Dávid Kornél pontosan két és fél hónapja játszott utoljára NBA-mérkőzésen, akkor még a Raptors színeiben. Egy játékoscsere után februárban átkerült a Nagy-tavak túlpartjára, a Detroit Pistonsban azonban annak ellenére, hogy makkegészséges volt, rögtön a sérültek listájára tették, és eddig egyszer sem játszott. A Golden State Warriors elleni szombati hazai összecsapáson azonban ismét a parkettre lépett a magyar kosaras, és századik NBA-meccsén tizenegy perc alatt két pont mellett négy lepattanót szerzett. Dávid debütálása sem segített a csapaton, amely 103:95-re maradt alul a Golden State ellen.
Szombat este két és fél hónap után ismét pályára lépett az NBA-ben Dávid Kornél, a tengerentúli profiliga egyetlen magyarja. A magyar kosaras először játszott a Detroit Pistons mezében egy hónappal ezelőtti leigazolása után, ám ő sem tudott segíteni csapatán, amely a Golden State Warriors elleni hazai összecsapást 103:95-re elvesztette. A mérkőzés a detroiti debütálás mellett jubileum is volt Dávid számára: a századik NBA-meccsét játszotta.

A meccs előtt szóltak neki

,,Őszintén szólva nem nagyon foglalkoztam azzal, hogy századik mérkőzésemet játszottam ma" - nyilatkozta a mérkőzés után Dávid Kornél. ,,Célom az volt, hogy minél jobban játsszak, hogy minél többet maradhassak a pályán" - mondta. Az NBA egyetlen magyarjával közvetlenül a szombati meccs előtt közölték, hogy játszani fog, az egy hónapja mellőzött Dávid pedig nagyon megörült a lehetőségnek. ,,Azt hittem, csak a meccs utolsó perceiben fogok pályára lépni, de hála Istennek, nem így lett" - értékelt Kornél.

A magyar NBA-játékos összesen 11 percet töltött a pályán, ebből tízet a második negyedben, egyet pedig a harmadik negyed legvégén. Három dobási kísérletéből egy volt sikeres, emellett négy lepattanót szedett le és szerzett egy labdát is. A mérleg negatív oldalán két személyi hiba és egy eladott labda szerepel, ami ilyen hosszú kihagyás után egyáltalán nem rossz.

,,Egy pillanat alatt rendbe jött minden"

"Nagyon jó érzés volt látni a kilences számú mezemet az öltözőben, és jó érzés volt ismét a pályán melegíteni a mérkőzés előtt" - lelkesedett Dávid. Az egy hónappal ezelőtti játékoscsere során a Toronto Raptorsból érkezett magyar kosaras már kezdett elkeseredni, amiatt, hogy sokáig nem kapott játéklehetõséget, de szavai szerint ,,ma egy pillanat alatt rendbe jött minden". Dávid Kornél eddigi szomorúságának egyébként az volt az oka, hogy megérkezte után rögtön a sérültek listájára került, noha makkegészséges volt.

,,Ma játszottam elõször a Pistons mezében, és bár ez egy más csapat más ritmussal, mint a Raptors volt, az elmúlt egy hónap alatt én is ugyanúgy edzettem a csapattal, mint mindenki más, így volt idõm hozzászokni játékostársaimhoz és az edzőhöz" - mondta Dávid.

Tizenkét lehetőség a bizonyításra

A 103:95 arányú hazai vereség azért is fájó, mert a Pistons attól a Warriorstól kapott ki, amelyiknek tizenegy vereség után ez volt az első győzelme, és jelenleg a Nyugati Konferencia tabellájának legutolsó helyén tanyázik. A Pistons jelenleg a Keleti Konferencia ötödik legrosszabb csapata, és Dávidéknak sincs már sok esélye bekerülni a rájátszásba. A Pistons hátralévő tizenkét mérkőzése azonban 12 újabb lehetőséget ad Dávidnak a bizonyításra.

Az NBA egyetlen magyarját jelenleg nem nagyon foglalkoztatja a Pistons helyezése, amint mondta, számára most az a lényeg, hogy az utolsó tucat mérkőzésen ,,minél többet és minél jobban játszhassak".