Rátgéber a Szpartak Moszkvához tart?

2008.06.05. 11:33
A tizenöt év után Pécsről távozó kosárlabdaedző, Rátgéber László empátiát szeretne kérni. Előfordulhat, hogy a kapitányi tisztet is betöltő szakember az orosz Szpartak Moszkva vezetőedzője lesz, bár ő erre csak annyit mond: partizánakció.

Rátgéber László, a MiZo Pécs 2010 női kosárlabdacsapatától hétfőn elköszönt vezetőedző valószínűleg az Euroliga-győztes Szpartak Moszkvánál folytatja pályafutását. Az edző évek óta fontolgatta, hogy elhagyja a csapatot, a döntő lökést az egyik kulcsember, Fegyverneky Zsófia távozása adta meg.

A tizenöt év alatt kilenc bajnoki és kilenc Magyar Kupa-győzelmet, illetve három Euroliga Final Four-szereplést elért szakember - leendő klubjának kérésére hivatkozva - még nem erősítette meg a hírt az Indexnek.DPECS20080604003

Azt tudni lehet, hogy a Szpartak tulajdonosa, Shabtai von Kalmanovic már hosszú ideje csábította együtteséhez a trénert, és az idei Euroliga négyes döntőjének helyszínén, Brnóban tárgyaltak a klubváltásról. A hírek szerint már tavaly is közel álltak a megállapodáshoz, de akkor még vállalt Pécsen egy évet.

„Reggeltől a szerződésem kapcsán óta hívogatnak, pedig nekem tíztől edzést kell tartanom a válogatottnak” – mondta az Indexnek az edző, majd többször is partizánakciót emlegetett.

„Mivel a következő munkaadóm megkért rá, a hivatalos bejelentésig nem nyilatkozhatok. Sajnálom, hogy bulvártéma lett a távozásom. Tizenöt év után megyek el Pécsről, szeretnék egy kis empátiát kérni" - nyilatkozta az MTI-nek Rátgéber.

Rátgéber helyét az eddigi másodedző, Füzy Ákos veszi át a pécsi kispadon.