Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lagziban verekedett a kosárválogatott?

2008.09.09. 06:45 Módosítva: 2008-09-09 09:10:59
A magyar férfi kosárlabda-válogatott Salgótarjánban készült a finnek és a bolgárok elleni Eb-selejtezőkre. Az Index információi szerint a csapat tagjai meghívás nélkül állítottak be egy esküvőre. Verekedés lett a dologból, a csapat bedobó-irányítója, Németh István később monoklival a szeme alatt játszott.

A magyar férfi kosárlabda-válogatott szombaton egyetlen ponttal, 87:86-ra legyőzte az esélyesebb bolgár csapatot Salgótarjánban, az Eb-selejtezők A csoportjának negyedik meccsén. A válogatott a múlt szerdai, finnek elleni vesztes mérkőzést is Salgótarjánban játszotta, a csapat néhány nappal a meccs előtt már a városban edzőtáborozott.

Az Index információi szerint augusztus 30-án, szombaton a magyar férfiválogatott hívatlanul bement egy helyi lakodalomba a Salgó Hotelben. Ettek, ittak, mulattak, majd összetűzésbe keveredtek a násznéppel, az egyik játékos arca meg is sérült a verekedés miatt.

A sporttelevízió közvetítésében látszott, hogy a magyar válogatott 15-ös számú játékosa, az AEK Athén légiósa, Németh István bal szeme alatt óriási monokli van.

Rózsás Gábor, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének versenyigazgatója nem tudott róla, hogy ilyesmi történt volna. Mészáros Lajos, a csapat szakmai igazgatója az Indexnek elmondta, a válogatott a Salgó Hotelben lakott. Az említett napon valóban esküvőt tartottak a szállóban, a vendéglátó helyiségek (ahol a mulatságot tartották, illetve ahol többi szállóvendég étkezett) nem voltak egymástól elkülönítve. Mészáros nem tudja, mi történt, a pofozkodással kapcsolatos felvetésre nem kívánt reagálni.

A magyar válogatott irányítója, Németh István sem kívánt mondani semmit az ütésváltással kapcsolatos kérdésekre. A szálloda igazgatója, Kovács István kijelentette, az esküvői szezonban, tehát májustól szeptemberig minden hétvégén rendeznek esküvőt a hotelben, ez az említett szombaton is így volt.

A válogatott valóban náluk szállt meg, de a többi a csapat és a szálloda belügye, az igazgató elzárkózott a további információközléstől.

A magyar csapat az Európa-bajnoki részvételért már nincs versenyben, a fő cél az, hogy ki ne essen a B-divízióba. Németh István a két múlt heti meccsen a csapat egyik legjobbja volt, a finneknek 9, a bolgároknak 19 pontot dobott. Véleménye szerint a szombati győzelemmel olyan pozitív energiák szabadultak fel a csapatban, amellyel a hátralévő ellenfelek közül Szerbia kivételével mindenkit le lehet győzni.

A válogatott szerdán, szeptember 10-én Olaszországban játszik, szombaton Szerbiát fogadja, a következő szombaton, szeptember 20-án Finnországba utazik.

A csoport állása

1. Szerbia 9 pont
2. Bulgária 8 pont
3. Magyarország 7 pont
4. Finnország 6 pont
5. Olaszország 6 pont