Jusztina
10 °C
27 °C

Lagziban verekedett a kosárválogatott?

2008.09.09. 06:45 Módosítva: 2008.09.09. 09:10
A magyar férfi kosárlabda-válogatott Salgótarjánban készült a finnek és a bolgárok elleni Eb-selejtezőkre. Az Index információi szerint a csapat tagjai meghívás nélkül állítottak be egy esküvőre. Verekedés lett a dologból, a csapat bedobó-irányítója, Németh István később monoklival a szeme alatt játszott.

A magyar férfi kosárlabda-válogatott szombaton egyetlen ponttal, 87:86-ra legyőzte az esélyesebb bolgár csapatot Salgótarjánban, az Eb-selejtezők A csoportjának negyedik meccsén. A válogatott a múlt szerdai, finnek elleni vesztes mérkőzést is Salgótarjánban játszotta, a csapat néhány nappal a meccs előtt már a városban edzőtáborozott.

Az Index információi szerint augusztus 30-án, szombaton a magyar férfiválogatott hívatlanul bement egy helyi lakodalomba a Salgó Hotelben. Ettek, ittak, mulattak, majd összetűzésbe keveredtek a násznéppel, az egyik játékos arca meg is sérült a verekedés miatt.

A sporttelevízió közvetítésében látszott, hogy a magyar válogatott 15-ös számú játékosa, az AEK Athén légiósa, Németh István bal szeme alatt óriási monokli van.

Rózsás Gábor, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének versenyigazgatója nem tudott róla, hogy ilyesmi történt volna. Mészáros Lajos, a csapat szakmai igazgatója az Indexnek elmondta, a válogatott a Salgó Hotelben lakott. Az említett napon valóban esküvőt tartottak a szállóban, a vendéglátó helyiségek (ahol a mulatságot tartották, illetve ahol többi szállóvendég étkezett) nem voltak egymástól elkülönítve. Mészáros nem tudja, mi történt, a pofozkodással kapcsolatos felvetésre nem kívánt reagálni.

A magyar válogatott irányítója, Németh István sem kívánt mondani semmit az ütésváltással kapcsolatos kérdésekre. A szálloda igazgatója, Kovács István kijelentette, az esküvői szezonban, tehát májustól szeptemberig minden hétvégén rendeznek esküvőt a hotelben, ez az említett szombaton is így volt.

A válogatott valóban náluk szállt meg, de a többi a csapat és a szálloda belügye, az igazgató elzárkózott a további információközléstől.

A magyar csapat az Európa-bajnoki részvételért már nincs versenyben, a fő cél az, hogy ki ne essen a B-divízióba. Németh István a két múlt heti meccsen a csapat egyik legjobbja volt, a finneknek 9, a bolgároknak 19 pontot dobott. Véleménye szerint a szombati győzelemmel olyan pozitív energiák szabadultak fel a csapatban, amellyel a hátralévő ellenfelek közül Szerbia kivételével mindenkit le lehet győzni.

A válogatott szerdán, szeptember 10-én Olaszországban játszik, szombaton Szerbiát fogadja, a következő szombaton, szeptember 20-án Finnországba utazik.

A csoport állása

1. Szerbia 9 pont
2. Bulgária 8 pont
3. Magyarország 7 pont
4. Finnország 6 pont
5. Olaszország 6 pont