Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csúnyán elverték a férfi kosárválogatottat

2008.09.13. 20:34 Módosítva: 2008-09-13 22:01:15
A magyar csapat 28 ponttal kikapott Eb-selejtezőn, így a jövő héten azért lép pályára, ne kelljen osztályozót játszania.

A magyar férfi kosárlabda-válogatott sima vereséget szenvedett a szerbektől Szombathelyen az Európa-bajnoki selejtezősorozat hetedik, utolsó előtti fordulójában, így egy hét múlva Finnországban dől el, hogy pótselejtezőt vagy osztályozót játszik-e jövő nyáron.

Mészáros Lajos együttese két győzelemmel és négy vereséggel kezdte meg csoportbéli hetedik meccsét a szerbek ellen, akik 4/1-es mérleggel álltak a szombathelyi találkozó előtt. A vendégek aztán három negyedet is megnyertek, így győzelmükhöz abszolút megérdemelt. A magyar együttes utolsó mérkőzésén, egy hét múlva Finnországban lép pályára.

"Ledaráltak bennünket a szerbek, hatan jutottak tíz pont fölé, erősebbek, jobbak voltak. A mieink kicsit fásultak játszottak az elmúlt napok megpróbáltatásai miatt, ráadásul csak tíz embert forgathattunk. Utolsó esélyünk egy hét múlva a finnországi találkozó lesz, kedden találkozunk Tatán, összerázzuk a csapatot, és mindent megpróbálunk jövő szombaton" – mondta a találkozó után Mészáros Lajos szakmai igazgató, akinek csapatát a múlt héten is megverhették, de a pályán kívül.

Eredmény, A csoport, 7. forduló:

Magyarország-Szerbia 61-89 (20-28, 15-28, 14-12, 12-21)
A magyar pontszerzők: Németh 11, Sitku 9, Fodor 9, Báder 8, Kámán 7, Molnár 7, Ferencz 6, Horváth 2, Trepák 2

A csoport másik mérkőzésén: Finnország-Olaszország 62-69
A csoport állása: 1. Szerbia 11 pont/6 mérkőzés, 2. Bulgária 10/6 (512/470), 3. Olaszország 10/7 (492/509), 4. MAGYARORSZÁG 9/7, 5. Finnország 8/6
A hátralévő meccsek:
szerda: Olaszország-Bulgária Szerbia-Finnország
szombat: Finnország-MAGYARORSZÁG Bulgária-Szerbia

A négy csoportba sorsolt 17 együttesből az elsők és a három legjobb második automatikusan kvalifikálja magát a jövő őszi, lengyelországi Eb-re. (Az előző Eb-n elért helyezése révén a mezőnynek selejtező nélkül lett a tagja a címvédő Oroszország, továbbá Spanyolország, Litvánia, Görögország, Horvátország, Szlovénia valamint a házigazda Lengyelország.) A fennmaradó 10 gárdából - a győzelem/vereség arány alapján sorrendbe rakva - a jobbik hat válogatott pótselejtezőt vív a kontinenstorna 16., utolsó kiadó helyéért. A többi négy kieséses tornán vesz részt, ahonnan a gyengébbik két alakulat a B osztályba csúszik.