Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Dávid Kornél munkát kapott az NBA-ben

2008.09.29. 12:19
A tavaly nyáron visszavonult magyar kosárlabdázó egykori csapatának, a Cleveland Cavaliersnek lesz a játékosmegfigyelője. Fő feladata európai játékosokat szemmel tartani és kiajánlani az NBA-be.

Az észak-amerikai profi bajnokságban (NBA) szereplő Cleveland Cavaliers megfigyelője lesz Dávid Kornél, az utóbbi évtizedek legsikeresebb magyar kosárlabdázója.

A nyáron visszavonult 37 éves, 107-szeres válogatott és hatszoros magyar bajnok sportoló október 1-jétől európai tehetségkutatóként segíti a legutóbb keleti főcsoportdöntős klubot.

"Szerdán utazom Clevelandbe megbeszélni a részleteket, és október 26-ig maradok kint a csapat szakmai táborában. Utána visszajövök Székesfehérvárra, ahová visszaköltöztünk a családommal, innen járom majd Európa városait.”

„Három éve elvégeztem egy megfigyelői képesítést adó iskolát, azóta vártam erre a lehetőségre. Fiatal és befutott játékosokat egyaránt szemmel tartok, ami izgalmas feladatnak ígérkezik" - nyilatkozta az MTI-nek a Chicago Bullsnál, a Detroit Pistonsnál, a Toronto Raptorsnál és a Cleveland Cavaliersnél összesen 109 NBA-meccsen szerepelt csatár.

Dávid 2001 óta a francia Strasbourgban, a litván Zalgiris Kaunasban és a TAU Ceramica Vitoriában légióskodott, utolsó csapata az ugyancsak spanyol Gran Canaria volt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!