Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Nem vállalják az NB I-et a kosárbírók

2008.09.30. 19:43

Nem fogadják el a kosaras játékvezetők a szövetség (MKOSZ) hétfői díjemelését, így nem vállalják a szerdán rajtoló női NB I-es mérkőzések dirigálását sem. Az MKOSZ elnöksége egy napja 20 százalékkal megnövelte a bírók 25 ezer forintos honoráriumát, miközben a korábbi hírek szerint a játékvezetők az első osztályban 80 százalékos emelést - valamint a biztonság javítását - követeltek.

A játékvezetők kara az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásában kifejtette: "a követeléseknek csak elenyésző része teljesült, a lényegiek közül viszont egyelőre semmi sem". A bírók azt is sérelmezik, hogy továbbra sincs rendezve a jogállásuk és képviseletük a szövetségen belül, ráadásul a férfi liga a tárgyalások felén nem volt jelen, a női liga pedig visszalépett a kompromisszumos megoldás után néhány nappal. Az NB I női alapszakasza szerdán kezdődik hat mérkőzéssel, a férfiak idénye október közepén rajtol.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?