Zsolt
5 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Szerdán kezdődik a kosárlabda női Euroliga

2008.10.14. 11:07

Miközben a hazai kosárlabdaéletben egymást érik a botrányok, szerdán elrajtol a nők európai élmezőnyét felvonultató Euroliga 2008/2009-es idénye, melynek ezúttal is két magyar résztvevője lesz az MKB-Euroleasing Sopron és a MiZo Pécs 2010 révén.

Ami a nyitókörbeli riválisokat illeti, a lett aranyérmes formájáról mindent elárul, hogy utolsó két bajnokiját 101-49-re, illetve 118-32-re nyerte, igaz, a soproniak szombaton csaknem 100 ponttal bizonyultak jobbnak a Ceglédnél (147-50). A Mecsekaljára látogató salamancai gárda két éve megnyerte a spanyol bajnokságot, tavasszal pedig második lett.

A női válogatottban érdekelt légiósok közül Fegyverneky a Brnót, Bujdosó Nóra a francia Bourges-t, a szövetségi kapitány Rátgéber pedig a Szpartak Moszkvát erősíti a jelenlegi Euroliga-szezonban.

Női Euroliga, 1. forduló (magyar idő szerint):

B csoport, szerda: Riga (lett) - MKB-Euroleasing Sopron 17:30.
A csoport, csütörtök: MiZo Pécs 2010-Halcon Avenida (spanyol) 18:00. (MTI)

Az Euroliga csoportbeosztása:

A csoport: MIZO PÉCS 2010, Bourges (francia), Halcon Avenida (spanyol), Kraków (lengyel), Besiktas (török), Orenburg (orosz)

B csoport: MKB-EUROLEASING SOPRON, Brno (cseh), CSZKA Moszkva (orosz), Riga (lett), Lille (francia), Venezia (olasz)

C csoport: Praha (cseh), Gdynia (lengyel), Jekatyerinburg (orosz), Sibenik (horvát), Valencia (spanyol), Valenciennes (francia)

D csoport: Kosice (szlovák), Vilnius (litván), Szpartak Moszkva (orosz), Schio (olasz), Fenerbahce (török), Montpellier (francia)

A csoportokból a december 17-én záruló alapszakasz végén az első négy jut a január 27-én kezdődő nyolcaddöntőbe.