Győzött a Sopron az Euroligában

2008.11.19. 20:10

Az MKB-Euroleasing Sopron hazai pályán magabiztos győzelmet aratott a lett Riga felett a női kosárlabda Euroliga hatodik fordulójában. A nyitókör során a magyar bajnok 86-71-re nyert Rigában, így a "visszavágó" már sima soproni diadalt ígért. Ehhez képest küzdelmesen alakult az első negyed, amelyet mindössze egyetlen ponttal sikerült megnyerniük a házigazdáknak. A túloldalon főként a fehérorosz Tatyjana Trojna okozott fejtörést a hazai kispadon ülő Székely Norbertnek.

A 40-36-ról induló harmadik negyedben a Sopron fokozatosan eltávolodott a riválistól, elsősorban a magyar válogatott Krivacsevics Tijana és az amerikai Amber Holt révén. A távoli dobások rendre célt tévesztettek, ám mivel a lett gárda térfélcsere után mindössze 23 pontra volt képes, nem volt kétséges a hazai diadal. A győzelmi mérlegét 4/2-re javító Sopron egy hét múlva a veretlenül csoportelső olasz Veneziát fogadja. Székely Norbert vezetőedző: "Az első félidőben ritmustalanul, rosszul védekezve játszottunk, de nagyszünet után feljavult a védekezés, és gyorsult a tempónk. Bár a triplák ma nem mentek, a csapat erejét mutatja, hogy így is összejött a győzelem."

Eredmény, B csoport: MKB-Euroleasing Sopron - Riga (lett) 69-59 (22-21, 18-15, 13-10, 16-13) A magyar csapat legjobb dobói: Krivacevic 14, Holt 14, Horti 13, Milovanovic 11, Honti 8