Pécsen nyerte a csúcsrangadót a Sopron

2008.12.07. 19:31
A címvédő MKB-Euroleasing Sopron négy ponttal nyert a nagy rivális MiZo Pécs 2010 otthonában a női kosárlabda-NB I. vasárnapi csúcsrangadóján. Mindkét gárda otthon játszik jövő héten az Euroligában.

A két euroligás csapat összecsapása izgalmas, szoros csatát hozott. A mérkőzés első felében az előző idényben ezüstérmes hazaiaknál volt a minimális előny, a fordulás után azonban átvették a vezetést a bajnoki címvédő vendégek.

Bár a Pécs szűk egy perccel a végső dudaszó előtt egyenlíteni tudott, a Sopron végül a maga javára fordította a találkozót, és egyetlen százszázalékos csapatként vezeti a bajnokságot.

A pécsiek ezen a héten második vereségüket szenvedték el, hiszen szerdán az Euroligában a lengyel Krakkó otthonában kaptak ki elég simán. Így nyolc forduló után a negyedik helyen állnak 12 ponttal az A csoportban, négy győzelemmel, négy vereséggel.

A Sopron az Euroliga legutóbbi játéknapján szintén kikapott idegenben a francia Lille együttesétől, és 12 ponttal jelenleg a harmadik a B jelű csoportban. A négy hatcsapatos csoportból az első négy helyezettek jutnak tovább. A jövő héten mindkét magyar csapat otthon játszik.

Női kosárlabda NB I

MiZo Pécs 2010-MKB-Euroleasing Sopron 70-74
(23-19, 18-20, 17-19, 12-16)