LeBron James már 12 000 pontot dobott

2009.02.04. 12:42
A Cleveland Cavaliers verhetetlen hazai pályán, a klubrekord már megvan, az NBA-csúcs viszont még a távolba vész. A Toronto legyőzésével egy másik csúcs is megdőlt: LeBron James minden idők legfiatalabb játékosaként érte el a 12 ezer pontos határt.

Egy rekordot a Cleveland Cavaliers, egyet vezére, LeBron James döntött meg az NBA-ben a Toronto Raptors 101-83-as legyőzésével. A hazai pályán a mezőnyben egyedüliként veretlen Cavaliersnek a kanadaiak elleni már a 23. győztes meccse volt a Quicken Loans Arenában, ezzel megdöntötte az 1988-ban felállított klubcsúcsot.

LeBron James

A Cleveland makulátlan hazai teljesítménye ellenére még messze van a mindenkori NBA-rekordtól, hiszen az 1985-86-os Boston Celtics az egész alapszakaszban csak egyszer kapott ki. Elég könnyű kiszámolni, mit kell teljesíteni a Cavsnak ahhoz, hogy őket is megelőzze.

A Cleveland legjobbja ismét LeBron James volt, aki 33 pontot szerzett – annak ellenére, hogy mindkét térdével és a hátával is gondok vannak. A beinjekciózott sztárjátékos a Raptors ellen minden idők legfiatalabb NBA-játékosa lett, aki elérte a 12 ezer pontos határt. James 24 éves és 35 napos új csúcsával csaknem másfél évet vert a korábbi rekorder Kobe Bryantre.

„Az a legfélelmetesebb az egészben, hogy még mindig fejlődik, napról napra jobb lesz a srác" – mondta legnagyobb sztárjáról Mike Brown, a Cavaliers vezetőedzője. A Cleveland a keleti konferencia második helyén áll a Boston mögött, 33-8-as mutatója az egész liga második helyéhez elegendő, holtversenyben a Los Angeles Lakersszel.

Újra beindult a Boston Celtics

A szezont minden idők legjobb rajtjával kezdő Boston Celtics az év végére teljesen leeresztett, sorban szedte be a vereségeket, januárban viszont újra régi fényében csillog. A címvédő egy időre az NBA negyedik helyére is visszacsúszott, mostanra azonban újra vezeti a mezőnyt, 41-9-es mutatója mellett 12 meccses veretlenségi sorozattal büszkélkedhet.