A Sopron is negyeddöntős az Euroligában

2009.02.04. 20:20 Módosítva: 2009.02.04. 21:57
A MIZO Pécs után az MKB-Euroleasing Sopron is bejutott a női kosárlabda Euroliga legjobb nyolc csapata közé, miután a döntő, 3. mérkőzésen 79-70-re verte a lengyel Krakkót. A soproniak 2-1-es összesítéssel jutottak tovább, ellenfelük a negyeddöntőben a francia Bourges lesz.

A múlt keddi, 81-58-as hazai győzelem után pénteken Krakkóban 52-39-es vereséget szenvedett a Sopron, mely saját pályáján dönthetett a továbbjutásról a két győzelemig tartó párharcban.

MKB-Euroleasing Sopron - Kraków (lengyel) 79-70

A legjobb dobók: Holt 16, Horti 16, Milovanovic 15, Eördögh 9, Honti 9, illetve Dupree 24, Fernandez 11, Kobryn 10, Canty 10

A párharc végeredménye: 2-1 a Sopron javára.

A 22-16-ra hozott nyitónegyed után a házigazdák érthetetlenül idegesen játszottak, az Ewelina Kobryn vezette lengyelek a 19. percben egy pontra olvasztották a különbséget, de Honti Kata és Eördögh Edit kiváló játékával az MKB visszaverte a vendégek támadását, és a szünetben 9 ponttal vezetett.

A második félidő elején 9-0-ás rohammal kiegyenlített a Krakkó, Székely Norbert időt kért, csapata pedig visszaállította a különbséget. A lengyelek amerikai játékosa, Candice Dupree kimagasló formában játszott, neki köszönhetően szoros maradt az eredmény, át is vette a vezetést a vendégcsapat, de a végén jobban koncentrált a Sopron, így ha nehezen is, de megnyerte a nyolcaddöntőt.

A soproniak a február 17-én kezdődő, ugyancsak két nyert meccsig tartó negyeddöntőben a francia Bourges-zsal találkoznak, mely a cseh Brnót győzte le 2-1 arányban.

Székely Norbert: Felálltunk a padlóról

A szív játéka volt ez, nem gálaelőadás - mondta a lefújás után Székely Norbert vezetőedző. - Felálltunk abból a gödörből, amelyet Krakkóban ástunk magunknak, büszkék vagyunk arra, hogy a Pécs után újabb magyar csapatként bejutottunk Európa legjobb nyolc együttese közé" (Forrás: MTI)