1 mp alatt kétszer fordult meg a meccs

2009.02.11. 14:44 Módosítva: 2009.02.11. 14:45
A Cleveland 0,8 másodperccel a vége előtt büntetőből egyenlített Indianában, a Pacers a következő támadásánál lekopírozta a Cavs előző akcióját, a bírók nekik is megítélték a faultot: 0,1-gyel a vége előtt Danny Granger bedobta, nyert az Indiana.

A Cleveland Cavaliersszel az egész szezonban nem fordult még elő, hogy zsinórban két meccsen veszítsen, az pedig, hogy vezére, LeBron James hibájából bukjon, már a lehetetlen kategóriába sorolható. Arról, hogy a második rész teljesült-e, megoszlanak a vélemények, az viszont biztos, hogy a Cleveland James 0,2 mp-cel a vége előtt befújt faultja miatt kapott ki.

A Cavs dobógépe nem fogta vissza magát Indianában, 47 pontot csinált a végig szoros meccsen, és 0,8 másodperccel a vége előtt, 85-83-as hazai vezetésnél vele szemben szabálytalankodott Danny Granger. Illetve talán nem is szabálytalankodott, csak egy szabad labdára nem engedte Jamest felugrani, mindenesetre a clevelandi bedobta mindkét büntetőt, egyenlített.

Egy ellentámadásra már nem maradt idő, 0.2 másodperc alatt csak annyi ideje maradt a Pacersnek, hogy belöbböljék a labdát a gyűrű fölé – pontosan úgy, ahogy a Cleveland tette 0,6 mp-cel korábban –, és a bírók itt is gondolkodás nélkül ráfújták a faultot a fordított szereposztásban küzdő felekre. James hibája után Granger csak az egyik büntetőt dobta be, de ezzel is győzött az Indiana.

„Ez volt minden idők legrosszabb ítélete, amit a csapataim élén el kellett szenvednek – dühöngött a mérkőzés után Mike Brown, a Cleveland edzője. – Nem érdekel, ha megbüntetnek azért, mert kimondom az igazságot: rossz döntés volt, a meccsünkbe került. Biztos voltam benne, hogy be fogják fújni azok után, hogy Granger ellen is megadták a másik palánk alatt.”

A Cleveland a keleti konferencia második helyén áll, az Indiana (amely korábban a Lakerst és a Bostont is megverte) ugyanitt a 12., már beláthatatlan távolságra van a rájátszást érő helyektől.

James után Bryant is újabb rekordot döntött

A clevelandi a múlt héten a legfiatalabb játékos lett, aki elérte a 12 ezer pontos határt, LeBron James Kobe Bryantet előzte meg, aki nem egész egy hét alatt egy másik csúcsot döntött meg az elveszített helyett. Az Oklahoma City elleni győzelem során az influenzából visszatérő Bryant bedobta 13 ezredik pontját, 30 évesen és 171 naposan ő lett a legfitalabb, aki elérte ezt a határt. "Mindig jó érzés bevonulni a játék történetébe" – mondta a 31 pontig jutott klasszis a győztes meccs után.