Rátgéberék az Euroliga döntőjében, folyhatott a vodka

2009.02.26. 11:09 Módosítva: 2015.05.21. 00:55

Megkönnyebbült a címvédő Szpartak Moszkvát irányító Rátgéber László, akinek tanítványai szerdán izgalmas mérkőzésen legyőzték a vendég Valenciát, így - az MKB-Euroleasing Sopronhoz hasonlóan - 2-1-es összesítéssel jutottak be a női kosárlabda Euroliga négyes döntőjébe.

"Ha tegnap kikapunk, nem lett volna sok értelme az idényből hátralévő két hónapnak, csak küszködtem volna a motiválatlan sztárokkal - mondta a női válogatott szövetségi kapitánya. "A lényeg, sikerült nyernünk, bár az itteni közönség azért nem hasonlítható a pécsihez, szépen megtapsoltak bennünket, aztán hazamentek. A klubvezetés a spanyol követségről érkezett vendégekkel, játékosaim közül Sue Birddel, Lauren Jacksonnal, Diana Taurasival és Marina Karpunyinával a VIP-szobában ünnepelt, talán mondanom sem kell, hogy rengeteg vodkával. Aztán magyar barátaimmal otthon még fogyasztottunk némi Tiffán-féle bort is."

"Az elődöntőben a Jekatyerinburg vár ránk, hosszabb a padjuk, ott kosarazik a világklasszis Penny Taylor, a nemrég Európa legjobbjává választott Marija Sztyepanova, az olimpiai bajnok Cappie Pondexter is. A négyes döntőig még kétszer találkozunk velük, lesz alkalmunk feltérképezni őket."

Ami a Final Fourt illeti, az újvidéki mester a Salamancát tartja a legesélyesebbnek.

"Két éve Moszkvában volt a döntő, ez ellenünk szól, abban nagyon bízom, hogy a Jekatyerinburg nem kapja meg a rendezési jogot. Volt egy ötletem, hogy mivel a soproniak otthona túl kicsi, a budapesti Papp László Arénában legyen a döntő, de végül nem sikerült keresztülvinni."