Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Sopronnak csak élveznie kell a játékot

2009.04.03. 15:07
A kosárlabda Euroliga legjobb négy csapata közé jutott MKB-Euroleasing Sopron már a Final Four elérésével óriási bravúrt hajtott végre, Török Zoltán ügyvezető szerint a 23 éves átlagéletkorú csapatnak nincs más dolga a házigazda Salamanca elleni péntek esti elődöntőben, mint élvezni a kosárlabdát.

Szerdai érkezése óta három edzéssel hangol a pénteken este kezdődő Euroliga négyes döntőre az MKB-Euroleasing Sopron Salamancában. Székely Norbert tanítványai az első napon a Madridból megtett buszutat követően rögtön a tartományi székhely elsőszámú csarnokához hajtattak, és egyórás átmozgató tréninggel vezették le az utazást.

Csütörtökön a délelőtti gyakorlás után városnézés szerepelt a programban, majd este fél 9-től ismét a magyar bajnok edzett a Sanchez Paraiso Arenában. A másfél órás gyakorlásba bekapcsolódott Amber Holt, az amerikai légiós bedagadt térde miatt néhány napig harcképtelen volt, de a házigazda ellen biztosan pályára lép az elődöntőben.

"Ha a lányok fegyelmezetten teszik a dolgukat, és szívvel-lélekkel küzdenek egymásért, akkor számomra minden más másodlagos - nyilatkozta az MTI-nek Török Zoltán ügyvezető. - Egy alig több mint 23 éves átlagéletkorú csapatnak itt az a dolga, hogy élvezze a kosárlabdát, és felszabadultan játsszon. A rendezők nagy örömünkre az egyik palánk mögé, közvetlenül a pályánál helyezik majd el azt a körülbelül 80 szurkolónkat, aki még ide, a távoli Kasztíliába is elkísért bennünket."

A csapat elöljárója a folytatásban a bíróküldésre is kitért: "Az európai szövetség által delegált hét játékvezető közül nekünk egy svéd, egy olasz és egy portugál jut a házigazdák elleni elődöntőben. Utóbbi lesz a főbíró, aminek nem örülünk, de bízunk benne, hogy korrekt fújást kapunk."

Az ötezer férőhelyes csarnokba - amelyet a 12-szeres spanyol bajnok és három olimpián is szerepelt futóról neveztek el - minden jegy elkelt, a nézők 50 euróért tekinthetik meg a Final Four négy összecsapását. A városi önkormányzat 250 ezer eurót adott a licitálás során a rendezési jog elnyeréséért, magának a négyes döntőnek a lebonyolítása pedig a hírek szerint 130 ezer euróba kerül, ezt a klub maga fedezi.