Fülöp, Evelin
15 °C
26 °C

A férfi kosárlabda Magyar Kupa is Pécsre került

2009.04.05. 15:37

A baranyai együttes története során először szerezte meg a kupát, így az is először fordult elő, hogy a férfi és a női serleg is egy évben kerüljön Pécsre. Az Arena Savariában rendezett döntőt a hazaiak kezdték valamivel jobban, az első negyed közepére ugyanis megtalálták jó dobóformájukat, és öt perc után már hét ponttal vezettek. Az előny azonban hamar elillant, mert a pécsiek keményen védekeztek, és gyorsan egyenlítettek, igaz, a szakasz hajrájában ismét a hazaiak domináltak, és ötpontos előnyt szereztek a kis szünetre. A folytatásban a Pécs percei következtek, a baranyaiak remekül játszottak a második tíz perc első felében, s fordítottak. A ritmusát vesztett Falco pedig csak a félidő hajrájára tért igazán magához, ami arra elég volt, hogy döntetlennel vonulhasson az öltözőbe.

A fordulás után, a harmadik játékrész az elsőhöz hasonló koreográfia szerint alakult, a szombathelyiek kívülről, illetve befutások révén a palánk alól is eredményesek voltak, s ezzel az utolsó tíz perc előtt ismét öt ponttal vezettek az egyre feszültebbé váló találkozón. A negyedik negyedben aztán óriásit változott a meccs képe, a hazai nézők nagy bánatára ugyanis a Falco kulcsjátékosai érezhetően elfáradtak, míg az egész találkozón folyamatos cserékkel operáló pécsiek átvették az irányítást. Az amerikai Kelly vezérletével fokozatosan felőrölték a vendéglátó ellenállását, s az utolsó szakaszt 34-18-ra hozva, eredményét tekintve biztosan nyerték meg a Magyar Kupát. A bajnoki címvédő Falcónak azért is fájhat a vereség, mert tavaly is hazai pályán bukta el a kupadöntőt.

Eredmény: PVSK-Pannonpower - Falco KC Szombathely 98-87 (18-23, 24-19, 22-27, 34-18) Legjobb dobók: Kelly 31, Wittmann 20, illetve Kálmán, Horváth Z. 21-21

15%
4999 Ft
4250 Ft
15%
3899 Ft
3315 Ft