Arnold, Levente
17 °C
27 °C

Magyarországra jön a világbajnok spanyol férfi kosárválogatott

2009.04.05. 18:49

A világbajnok spanyol férfi kosárlabda-válogatott Magyarországon, a klubcsapatával friss Euroliga-győztes Rátgéber László vezette női nemzeti csapat pedig Oroszországban játszik edzőmérkőzéseket a közeljövőben.

A sportdiplomáciai sikerekről Berényi János, a magyar szövetség Salamancában tárgyaló elnöke számolt be az MTI-nek.

"Gyakorlatilag biztosra vehető, hogy a spanyolok augusztusban részt vesznek Budapesten a Hepp Ferenc-emléktornán. José Luis Saez elnök úr elfogadta a meghívást, és ígéretet tett a fellépésre, annál is inkább, mivel tavaly mi ugrottunk be a horvátok helyett egy felkészülési meccsre ellenük. Már csak a pontos időpontot kell egyeztetnünk" - jelentette be az MKOSZ első embere.

Ami a női válogatott programját illeti, a júniusi, lettországi Európa-bajnokságra készülő együttes Szentpéterváron fog vendégeskedni.

"Megállapodtam Sabtaj von Kalmanoviccsal, a ma Euroligát nyert Szpartak Moszkva tulajdonosával, hogy május közepén két találkozót játszunk az orosz válogatottal. Mivel tudja, hogy az MKOSZ milyen nehéz helyzetben van, a mieink valamennyi költségét ő fedezi" - tette hozzá Berényi János. (MTI)