Lenke
17 °C
29 °C

Iványi Dalma nem vállalta a kosárlabda Eb-t

2009.04.11. 12:12 Módosítva: 2009-04-11 12:20:57
Rátgéber László szövetségi kapitány kijelölte a női kosárlabda Európa-bajnokságra készülő bő keretét. Vannak nagy hiányzók, visszatérők és újoncok is.

Rátgéber László szövetségi kapitány pénteken közzétette a a júniusi, lettországi női kosárlabda Európa-bajnokságra készülők névsorát, melyből hiányzik a korábbi csapatkapitány Iványi Dalma mellett Fűrész Emőke és Béres Tímea is.

A magyar szövetség honlapja szerint a három kiváló és rutinos játékos nem vállalta a válogatottságot. Ott van viszont a keretben a sérüléséből felépült Semsei Barbara és Fegyverneky Zsófia.

A selejtezőkhöz képest újdonságot jelent a pécsi Raksányi Krisztina és a zalaegerszegi Horváth Zsófia, illetve a spanyol Estudiantesben légióskodó Császár Andrea neve a listán.

A több mint 180-szoros magyar válogatott Iványira nagy szüksége lett volna a csapatnak, de így nélküle kell jól szerepelni az Eb-n, amellyel a válogatott megalapozhatná a világbajnoki részvételt.

Az év edzőjének választott Rátgéber László csapata hihetetlen bravúrral jutott ki a június 7. és 20. között sorra kerülő lettországi Eb-re, ráadásul az egyik legkönnyebb csoportba került. A házigazda Lettország mellett ugyanis Lengyelország és Görögország lesz az ellenfél.

Az Eb-re készülő bő keret:

Németh Bernadett (Szeged), Semsei Barbara (Sopron), Englert Orsolya (Reims), Fűrész Diána (Győr) Fegyverneky Zsófia (Brno), Honti Kata (Sopron), Bujdosó Nóra (Bourges), Somogyi Andrea (Pécs), Vida Anna (Győr), Raksányi Krisztina (Pécs), Horváth Zsuzsanna (Sopron), Vajda Anna (Pécs), Krivacsevics Tijana (Sopron), Horti Dóra (Sopron), Ujhelyi Petra (Rivas Ecopolis), Császár Andrea (Estudiantes), Horváth Zsófia (Zalaegerszeg)