Nagy rangadókkal indul az NBA-rájátszás

2009.04.16. 14:38 Módosítva: 2009.04.16. 15:56
Az utolsó alapszakasz-forduló nagy vesztese a Chicago és a New Orleans, a játéknap győzteseként pedig a Philadelphia és a Dallas várhatja a hétvégén kezdődő rájátszást. A párosítások között már az első körben találunk rangadót.

Elképesztő fordulót hozott az NBA alapszakaszának utolsó játéknapja. Foghatja a fejét a Chicago és New Orleans, a fordulóban óriásit nyerő csapatok közül pedig a Philadelphiát és a Dallast kell kiemelnünk, komoly mozgolódás után alakult ki tehát a rájátszásba jutott csapatok végső sorrendje.

A rájátszás első körének párosításai

Keleti konferencia:
Cleveland Cavaliers (1)-Detroit Pistons (8)
Boston Celtics (2)-Chicago Bulls (7)
Orlando Magic (3)-Philadelphia 76ers (6)
Atlanta Hawks (4)-Miami Heat (5)

Nyugati konferencia:
LA Lakers (1)-Utah Jazz (8)
Denver Nuggets (2)-New Orleans Hornets (7)
San Antonio Spurs (3)-Dallas Mavericks (6)
Portland Trailblazers (4)-Houston Rockets (5)

A Cleveland úgy futott neki a 76ers elleni meccsnek, hogy beállíthatta volna a Boston Celtics rekordját, hiszen az alapszakaszban mindössze egy vereséget szenvedtek el hazai pályán. A rekord nem érdekelte a Cavst, LeBron James öltönyben szurkolta végig az alapszakasz-győztes meccsét, mely hosszabbításban dőlt csak el, méghozzá óriási meglepetésre a vendégek javára.

A Philadelphia nemcsak egy nagy skalppal, de - a Chicagónak is köszönhetően - a címvédő Boston elkerülésével is megajándékozta magát.

A Toronto Shawn Marion parádés játékával győzni tudott Chicagóban, így a 76ers és a Bulls között az egymás elleni eredmények döntöttek, így a Chicago készülhet a Celtics ellen, miközben a Philly az Orlandóval csap össze.

Keleten egészen biztos volt, hogy nagy jövés-menés lesz az utolsó körben, hiszen több érintett egymás ellen játszott. A kőkemény délnyugati csoportban (ahonnan csak a Memphis esett ki, a többiek bejutottak a rájátszásba) a San Antonio az első helyért, és a konferencia 3. helyéért fogadta a nemrég még második New Orleans-t, a 6. Dallas pedig az 5. Houstont fogadta.

A San Antonio végül hatalmas hajrájának köszönhetően legyőzte a New Orleans-t, mely így óriásit zuhant az alapszakasz végére, és a 7. helyen bejutva a 2. Denver ellen kezdi a rájátszást. A Hornets ezzel a Dallas kezébe adta az előzés lehetőségét, és a Mavericks élt is vele, szoros meccsen, jobb hajrájával legyőzte a Houstont.

Pedig volt tétje a Rockets számára is a meccsnek, győzelmükkel esélyt szereztek volna a rájátszás pályaelőnyére. Az már biztos volt, hogy a Portlanddel találkoznak az első körben, csak az nem, ki játszhat többször otthon, de a Blazers végül rövidre zárta a kérdést, mert az utolsó körben simán legyőzte a konferencia második helyén végzett Denvert.